Предна В момента Следва
LADY GAGA HOLD MY HAND (DANCE REMIX)

Шоубизнес

Mariza издава албум с най-добрите си песни

Mariza издава албум с най-добрите си песни

 Mariza постига това което никой друг изпълнител на фадо не постига след легендарната Amália – да се превърне в световно известно лице на фадо, да стане любимка на критиците и публиката, да излезе от границите на родината си и да се прочуе по целия свят.


Европа, Азия, Съединените щати…мощният и чист глас на Mariza звучи по целия свят, оставайки строго свързан с фадо, което тя научава и става част от нея в Лисабон, но също така тя придобива способността да го пренася навсякъде, да направи нова песен от него за нови слушатели, за нови времена. Защото освен това са и нови времена, а фадото на Mariza отказва да стои непроменено и спокойно.


Дебютният й албум от 2001-ва “Fado em Mim” е истинска визитна картичка за нейните забележителни способности на сцената, начална точка на пътешествието й около света. С продуцентите, които Mariza избира за всеки един следващ албум, това пътешествие става все по-разнообразно. Carlos Maria Trindade от Madredeus в “Fado Curvo”, Jaques Morelenbaum, работил със звезди като Caetano Veloso и Ryuichi Sakamoto в “Transparente”, както и испанския фламенко китарист Javier Limón в “Terra”. Следва “Fado Tradicional”, с който Mariza се завръща към своите корени, албум, изцяло композиран от класически, традиционни, непреклонни фадо записи. Като пътешественик, който носи със себе си своето потекло из целия свят и след това се връща в родина си, за да презареди енергиите и страстите си и да се свърже отново с неговата най-интимна и най-дълбока душа.


По време на своите пътувания Mariza натрупва уважение и приятелства. Продадени са над един милион албума по света и повече над 30 платинени награди в 35 държави, където нейните записи са издадени. Била е на една сцена с Carlos do Carmo, Miguel Poveda, Concha Buika, Lenny Kravitz, появява се и във филма, отдаващ почит на фадо “Fados” на испанския кинодеец Carlos Saura.
Три награди от радио BBC в категорията “Best European World Music Artist”, награда от немската преса за “Best European World Album”, португалски Golden Globe за най-добра певица, две номинации за Latin Grammy. Mariza е наградена с ордена на Henry The Navigator от предишния португалски президент Jorge Sampaio и медал Vermeil от френската академия на изкуствата, науката и буквите. Имала е изпълнения с филхармоничния оркестър на Лос Анжелис, симфоничния оркестър на Лисабон, Китайския филхармоничен оркестър и е прекарала безброй месеци в турнета по света, пеейки в едни от най-известните концертни зали като лондонската Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall или Union Chapel; франкфуртската Alte Oper; Carnegie Hall и Hollywood Bowl; Walt Disney Concert Hall в Лос Анжелис; парижката Salle Pleyel и Théâtre de la Ville; мадридската Teatro Albéniz или барселонската Palau de la Musica…но тя се чувства комфортно и на фестивали като WOMAD или Rock In Rio.
По време на кариерата си, която още не е достигнала 15 години, Mariza се е превърнала в публична личност, истински посланик на страната си чрез музиката, която най-добре пренася нейната душа, както и посланик на добра воля за UNICEF. Пет студио албума и три концертни записа документират развитието на таланта й като изпълнител. И сега е времето, в което тя поглежда назад, вижда пътя, по който е вървяла досега и осъзнава колко още има да върви. 17 песни са взети от нейните студийни албума, две нови парчета и четири бонус песни (сред които са нейния първи запис на английски език, кавъра на песента “Smile” на Charles Chaplin) и всичко това е доказателство, в какво се е превърнала Mariza: една от лесно разпознаваемите диви, не само в стила уърлд мюзик, но като цяло в музиката. Amália, Piaf, Elis, Judy, Aretha – и вече и Mariza. Нека посрещнем нейния “Best Of” със сигурността, че най-доброто тепърва предстои.


Албумът “Best Of” на Mariza ще е на музикалния пазар от Орфей Мюзик от 14-ти април, изключителен лицензиант на Warner Music International.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация