Предна В момента Следва
ARIANA GRANDE YES, AND

Шоубизнес

Две ски зони, безплатни лифтове и музикални емоции очакват посетителите на Пампорово тази събота при старта на зимния сезон

Две ски зони, безплатни лифтове и музикални емоции очакват посетителите на Пампорово тази събота при старта на зимния сезон

Първото в България коопериране между две ски зони, които ще работят в тандем с единна билетна и транспортна система, ще се случи в Родопите. През този сезон двата съседни върха Снежанка и Мечи Чал, подслонили десетки километри писти, ще приемат всички любители на планината.

Ски сезонът в Пампорово ще бъде официално открит на 10-ти декември 2016 (събота) като за поредна година ще зарадва всички гости с БЕЗПЛАТНИ ЛИФТОВЕ през целия ден, а специално за всички деца до 12 години лифтовете ще бъдат безплатни и на 11-ти декември (неделя). При благоприятни атмосферни условия тази събота ще открие и ски зона Мечи Чал с наличната снежна настилка.

Официалната церемония ще се състои в ски зона Пампорово в 12:00 часа на обяд, като сцената на ски център Студенец ще бъде изпълнена с много емоции и специална програма с участие на Михаела Филева и наследничката на Валя Балканска – малката и талантлива Мария Берова. Пистите и лифтовете ще бъдат достъпни още от 8:45 сутринта на 10.12., като се очаква да бъдат заснежени и отворени повечето пистите в курорта и всички лифтови съоръжения.

За публиката в Пампорово отново ще има атрактивни забавления през целия ден – DJ парти от сутрин до вечер, зимен фест с топли напитки и атрактивни състезания от спонсорите, забавни игри и томбола с много награди за малки и големи.

От 11 до 18 декември цената на лифт картата в Пампорово за цял ден ще бъде 39 лева, а от 19 декември цената на картата става 55 лева. Най-голямата и чакана от всички новина за предстоящия сезон бе официално потвърдена от ръководството на "Пампорово" АД - всяка закупена лифт карта за ски зона Пампорово дава достъп до ски зона Мечи чал, като връзката между двете ски зони ще бъде обезпечена чрез регулиран ски шатъл бус по график. Цената на дневните лифт карти в ски зона Мечи Чал ще бъде 40 лева, а в промо периода от 11 до 18 декември нейната цена ще бъде 29 лева за възрастен.

Пампорово запазва социалната си политика и към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите. За първи път тази година в най-големия ски курорт в Родопите Пампорово се въвеждат и пакетни семейни лифт карти, които генерират отстъпка за семейства от 2 възрастни с до 3 деца при закупуване на 3, 6, 7, 8 и 9-дневни лифт карти.

В Пампорово и Чепеларе ще има възможност за избор на хотел по категория – както за луксозна почивка, така и семейни хотели и нискотарифни къщи за гости. Нова зимна карта ще представя нагледно всички съоръжения и писти на двете ски зони Пампорово и Мечи чал, а за ски център №3 Студенец картата ще бъде светодиодна.

Спирки-тотеми ще има на ски центрове Автогара №1, Малина №2 и Мечи Чал №5 и нов софтуер, който ще показва маршрута и движението на ски бусовете в реално време и оставащите минути до пристигането им на указаните точки.

Безплатно ще се разпространява джобна карта в ски зоните и на касите.

Информационни табели по републиканската пътна мрежа ще са в помощ на туристите. Пътната инфраструктура в отсечка Пампорово – Стойките (през Превала) - Смолян е подобрена, както и отсечката Асеновград – Смолян с обновление на тунелите и маркировката.

Слушайте Power FM, за да сте в течение на състоянието на писти, актуални новини и пътната обстановка в региона на Пампорово и Чепеларе. Можете да се присъедините и към събитието във Facebook.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация