Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

"Човекът от Ла Манча" идва в Бургас

"Човекът от Ла Манча" идва в Бургас

Премиера на култовия мюзикъл от Бродуей "Човекът от Ла Манча" идва в Бургас на 3 октомври. Постановката, която ще се играе в залата на НХК, е дело на Борис Панкин, Евгени Господинов, хореограф-Боряна Сечанова, диригент- Константин Добройков.

В образа на Дон Кихот бургазлии ще видят не кой да е, а "рицаря" на българската екстрада и опера Орлин Горанов, който тази година чества своя 60-годишен юбилей с ролята на знаменития идалго. В ролята на неговия верен оръженосец Санчо Панса ще влезе актьорът Мариан Бачев.

Мнозина си спомнят телевизионния театър "Човекът от Ла Манча" от 1968 г. с великолепната игра на Коста Цонев и Никола Анастасов. Така че предизвикателството пред Орлин и Мариан е твърде голямо, защото сравнението е неизбежно.

"Човекът от Ла Манча" ще ни пренесе в испанска Севиля в края на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени...

Зрителите ще се насладят на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Пловдивския драматичен театър. Солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив ще забавляват публиката под съпровода на диригент Константин Добройков. Представлението е дело на създателите на мюзикълите "Коса", "Ах, този джаз!" и "Оркестър без име" - режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин, художниците Иван Токаджиев и Петър Митев и хореографа Боряна Сечанова.

Бродуейският хит "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди "Тони" - театралният "Оскар".

Спектакълът ще се играе на 3 октомври в зала НХК. Билети се продават на касата на НХК.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация