Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

Актьорско майсторство и душевност показва на сцената на Бургаската опера Национален балет на Русия „Берёзка”

Актьорско майсторство и душевност показва на сцената на Бургаската опера Национален балет на Русия „Берёзка”

Три спектакъла в България  - 7 декември във Варна, 8 декември в Бургас и 9 декември в София, ще изнесе Национален балет на Русия „Берёзка”, по покана на DEGRIS EVENTS.

Изисканото шоу в нашия град започва в 20 часа в Държавна опера Бургас.

В двучасовите постановки „Берёзка” разказват в танц руска народна приказка. Хореографията, музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на културата и душевността на хората в Русия.

Ансамбълът пристига в България с 55 артисти.

В танците си, те ще покажат автентични руски костюми, изработени ръчно и украсени със скъпоценни камъни. Женските изпълнения ще зарадват окото с елегантни класически движения и собствен чар, а мъжките - се отличават с енергичност и акробатични движения.

 

 

 

 

 

 

 

Националният балет на Русия „Берёзка” е създаден през 1948 година в сърцето на руските сценични и изящни изкуства - Москва. Основател на трупата е Надежда Надеждина, която световната критика определя като „безусловно един от най-талантливите хореографи на нашата епоха, а хореографията й - като шедьовър на вкус, мисъл и естетика". 

Експерт в руското народно творчество, Надежда Надеждина успешно комбинира класическия балет и руските народни  танци. Хореографията й на женския танц  /по мотиви на руската народна песен  „Во поле березонька стояла”/,  с необичайната „плаваща” стъпка, се превръща  в запазена марка на ансамбъла и вече 70 години задържа вниманието на милиони зрители на пет континета.  С "плаваща" стъпка, танцьорите от „Берёзка” са изминали разстояние,  по-голямо от това на земния екватор.

Светкавичният успех на ансамбъл „Берёзка”  е отразен от чуждестранната преса още по времето на Студената война като „Огнена сензация и изкуство, което пробужда – вяра,  доброта, човечност”.

Билети на касите и в мрежата на Ивентим.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация