Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Земеделският министър: "На финала е процедурата по запазването на Странджанския манов мед за защитено наименование за произход"

Земеделският министър: "На финала е процедурата по запазването на Странджанския манов мед за защитено наименование за произход"

Официално бе открит Международният фестивал на странджанския манов мед и странджанския цветен прашец в Царево. Power FM, медиен партньор на събитието, излъчва на живо церемонията. На нея присъства министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

„Искам да благодаря на всички за усилията, които полагате на пазара да има продукт, който е здравословен и е един от най-добрите на този пазар. Изключително експортно ориентиран отрасъл в най-голяма степен от всички сектори в земеделието”

Министър Танева информира, че за миналата година производството на мед е било около 11 400 тона, от които 9 400 тона са били предназначени за износ. Танева допълва, че най-големият процент биологично производство е в сектор пчеларство.

„Поздравления за здравето, което подарявате на хората с вашите продукти. На финала е и процедурата по запазването на Странджанския манов мед за защитено наименование за произход. Ще бъде изпратена в Европейската комисия за вписване в европейския регистър. Според експерти има голяма вероятност това да се случи”

Това обяви на откриването на фестивала министър Танева.

Поздравления поднесе и кметът на община Царево инж. Георги Лапчев:

„Така както неуморно пчелите събират това несметно богатство, така и вие пчеларите успявате да изненададате всички с продукцията си. Все по-голямо е вниманието на нациите към правилното хранене и внимание към това, с което се храним. Труден е животът на пчеларя и не случайно толкова силно подкрепяме вашите инициативи”

Лапчев допълни, че пчеларите винаги могат да намерят подкрепа за своите начинания и са винаги добре дошли. Кметът на Царево пожела при откриването на фестивала пчелите да произвеждат все повече пчелни продукти.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация