Предна В момента Следва

Power news

Затягат контрола в домовете за стари хора и Приюта за бездомни

Затягат контрола в домовете за стари хора и Приюта за бездомни

Няма новорегистрирани случаи на заразени с коронавирус в Бургас.

Взети са 70 проби на рискови групи като тестовете отново се поемат от дарителската сметка на Община Бургас.

Изследваните пет пациенти от софийска болница са с отрицателни проби, както и двамата бургазлии от самолета Амстердам - София. Всички те са под задължителна карантина.

Настанените в Инфекциозно отделение на  УМБАЛ са в добро общо състояние. Един от тях все още е на терапия с кислород, но с по-малка интензивност, в сравнение с предходните дни.

Взетите  две проби на други двама пациенти от настанените са били положителни и няма да бъдат изписани.

528 са поставените под карантина в областта, 243 са за Бургас.

Двама са предадени на Районна  прокуратура за нарушаване на задължителната карантина.

РЗИ започва изследване на персонала и живеещите във всички старчески домове на територията на Бургаска област, както и в центровете за настаняване от семеен тип.

По решение на общинският щаб още повече се затяга контрола по отношение на достъп и дезинфекционни мерки в Дома за възрастни хора "Цвета и Анка Върбанови", както и в приюта за бездомни.

Изпратено е писмо до Министерството на здравеопазването със запитване за подновяване на рехабилитацията на деца с увреждания в Дома за медико-социални грижи "Вяра, Надежда и Любов" и Дневен център за деца с увреждания /на Чадъра/.

От понеделник 220 потребители ще получават топъл обяд .

От хранителното дарение на стойност 300 000 лв. на "БМФ Порт Бургас" пет пъти на ден се доставя топла храна на Центровете за настаняване от семеен тип  в града. Доставките ще продължат до септември. Община Бургас е изпратила писма до всички  училища и детски градини да подадат адресите на семействата, които са в затруднено положение. За 1200 от тях са предвидени по два дарителски пакета от същото хранителното дарение, както и за още 1200 социално слаби граждани на Община Бургас.

Отделно се доставят хранителни пакети по програмата на Общински съвет за Covid 19, и от  другият дарителски фонд на общината.

Извършва се пълна дезинфекция на пунктовете на Детска-млечна кухня, където от понеделник родителите могат да получават храна за децата си. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези и пешеходни пространства с нов препарат, който осигурява много по-трайна и устойчива защита. С него ще бъдат обработени и всички детски и спортни площадки.

70 служители на Община Бургас и доброволци дежурят по парковете в Бургас и при установени драстични нарушения сигнализират органите на МВР.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация