Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ЗАСАДИХА НАД 200 ДЪРВЕТА ПРИ ПЪРВИ И ВТОРИ ЕТАП ОТ РЕМОНТА НА „ОДРИН“

ЗАСАДИХА НАД 200 ДЪРВЕТА ПРИ ПЪРВИ И ВТОРИ ЕТАП ОТ РЕМОНТА НА „ОДРИН“

Реализирани са Първи и Втори етап от обновлението на една от най-важните пътни артерии на Бургас – ул. „Одрин“. Заедно със строителните дейности е засадена нова зеленина. Община Бургас подбра видове, съобразени със средата и променящия се климат. Много от тях цъфтят в продължителен период от време от началото на пролетта до късна есен. Така се търси и декоративен ефект.

В разделителната ивица на улицата, с оглед осигуряване на видимост за шофьорите, е засадена издръжлива иглолистна растителност, съобразена с морския и средиземноморски климат. Тя не произвежда голяма листна маса, която пада и иска редовно почистване. В разделителната ивица са засадени 98 дървета от видовете аризонски кипарис, пирамидален кипарис, пиния, атласки кедър.

Отстрани на улицата са засадени 131 широколистни дървета от видовете южна копривка, източен платан и нов вид декоративна черница, която не образува капещи и цапащи плодове.

Отделно са засадени много храсти от видовете бодлея, форзиция, дървовидна ружа, ранен жасмин и други.

 

* Връзката за кв. "Долно Езерово" не е общински път, а част от републиканската пътна мрежа! Нейният ремонт трябва да се осъществи от АПИ, за което се води активна комуникация.

     Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация