Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Започват проверки за нередности при извършването на адресни регистрации

Започват проверки за нередности при извършването на адресни регистрации

Има ли нарушения при извършването на адресни регистрации в общините на територията на област Бургас? Това ще проверява Комисия назначена със заповед на областния управител Вълчо Чолаков.
Проверките стартират в община Средец след сигнал до Областна администрация, излагащ съмнения, че се нарушава Закона за гражданската регистрация. Служители на губернатора, съвместно с ОД на МВР ще проверяват досиетата на гражданите, регистрирани в периода между 01.01.2015 - 30.04.2015, като ще се следи налични ли са всички изискуеми документи. Съгласно Закона областният управител има контролни правомощия и може да издава наказателни постановления.
Отново по сигнал е изискана и информация от общинската администрация в Несебър. В кратък срок от там трябва да изпратят данни за длъжностните лица осъществяващи приемането и обработката на документи, самите заявления и документи представени от регистрираните лица и всички други доказателства за легитимност на процедурата.
Съгласно българското законодателство адресната регистрация се извършва от кмета на общината или кметството, както и от определени от тях служители. За да бъде една адресна регистрация законна, желаещите да получат адрес следва да представят документ за собственост или такъв, доказващ ползването на имот, както и писмено съгласие на собственика.
„Областният управител има правомощия съгласно Закона за гражданската регистрация, които до този момент не са упражнявани. Започваме проверки първо по постъпилите сигнали, а след това и в останалите общини. Целта ми е от една страна да синхронизираме действията на всички, които следва да осъществяват контрол върху този процес, от друга да проверим спазват ли правилата лицата, които извършват регистрациите. Това, което започваме сега ще се превърне в системен контрол от наша страна.“- коментира Чолаков.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация