Предна В момента Следва
MACKLEMORE & RYAN LEWIS CAN'T HOLD US (FEAT. RAY DALTON)

Power news

ЗАПОЧВА САНИРАНЕТО НА 8 БУРГАСКИ БЛОКА

ЗАПОЧВА САНИРАНЕТО НА 8 БУРГАСКИ БЛОКА

До края на месеца започва санирането на 8 жилищни блока в Бургас по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 
Това са № 32 и 57 в комплекс "Изгрев", № 114, 105, 101, 403 в "Меден рудник", № 88 в "Братя Миладинови" и блок № 27 в комплекс "Зорница". Сградите са сред първите, които кандидатстваха за безплатно саниране по Програмата.
Идейният проект за санирането на блок № 57 беше представен пред собствениците на апартаменти в него. Направено е техническо обследване. Инженерите са определили какви ремонти трябва да бъдат извършени за подобряване на конструктивното състояние на сградата и намаляването на разходите за електроенергия. 
В архитектурен план блок № 57 ще претърпи много реконструкции. Декоративните панели по стълбищните клетки и терасите ще бъдат премахнати. Те ще бъдат заменени с нови плоскости, изработени от водоустойчиви материали. 
Покривът на сградата ще претърпи сериозен ремонт. Парапетите, които са в лошо състояние, ще бъдат заменени с поцинковани рамки. Старата изолация, ламаринената обшивка, тръбите за дъждовната вода, както и другите остарели съоръжения, ще бъдат отстранени. Върху покрива ще бъде положена 10-сантиметрова изолация, циментова замазка и хидроизолация. Новото покритие ще има добра защита срещу влиянието на слънчевите лъчи.
Вертикалната водопроводна мрежа ще бъде подновена. Предвижда се подмяна и на канализационните тръби от вертикалните отклонения до външните шахти.
Домакинствата в сградата ще бъдат захранвани с топла вода от соларна система. В двете абонатни станции в блока ще бъдат поставени общо 6 бойлера, всеки с вместимост от 750 литра. Водата в тях ще се подгрява до 55 градуса от слънчеви колектори на покрива на сградата. Мощността, която соларната система ще използва за захранването на домакинствата с топла вода, е само 175 вата. 
Дограмата на стълбището и входа на сградата ще бъде подменена с алуминиева, а в жилищата - с 5-камерни ПВЦ профили.
Община Бургас е лидер в страната по подадени заявления за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради - общо 202. До момента има регистрирани  245 сдружения на собственици, а сключените договори за финансова помощ са 195.

Информация на община БургасPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация