Предна В момента Следва
MORENO IMA LI TSVETIA (FEAT. LUBO KIROV)

Power news

Започва резитба на потенциално опасни клони

Започва резитба на потенциално опасни клони

Тази седмица стартира резитба на клони и суховършия в Морската градина и зелените площи на к-с "Славейков". Целта е да се отстранят недостатъчно жизнените части от дърветата, които при лоши атмосферни условия могат да паднат върху човек или автомобил.

В Приморски парк ще бъдат извършени санитарни резитби на дървета с прорасли над алеите, силно наклонени и сухи клони. Манипулациите се извършват от специализирана и лицензирана фирма, отговаряща за поддържането на ЦАО "Зора". След приключване нa дейностите органичните отпадъци (клони, вършина, листа) ще бъдат оставени на място така, че да не затрудняват преминаването. Те ще бъдат отстранени във възможно най-кратки срокове (до 48 часа след резитбите). При извършването на планираните дейностите ще се спазят всички изисквания за безопасност.

На територията на к-с "Славейков" и ПЗ "Север", във връзка с искане с вх. №70-00-4911/12.07.2016 г. от ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЕН СИСТЕМЕН ОПЕРАТОР ЕАД, ДИРЕКЦИЯ ПРЕНОС НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ - МЕР "БУРГАС", ще се извършват резитби на короните на дърветата, които попадат в обхвата на просеките за преминаване на въздушни електропроводни линии, съгласно установените в Нормативните документи сервитути (чл. 765 от Наредба 9 за техническата експлоатация на ел. централи и мрежи и чл. 14 (2), чл. 15 (4), чл. 17 (1), чл. 18 (3) от Наредба №16 за сервитутите на енергийните обекти).

Община Бургас се извинява предварително за причиненото временно неудобство.

Междувременно в к-с "Изгрев" беше установен куриозен случай. Две пейки са демонтирани от обичайните им места и са покачени в клоните на дърво в близост до новия скейт парк. Община Бургас е наясно, че става въпрос за неразумна младежка постъпка, но така не бива! Опасно е било самото качване на пейките, опасно е и да не паднат впоследствие върху нечия глава.

Парковата мебел е върната на земята. Надяваме се да не срещаме повече "летящи" пейки из града.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация