Предна В момента Следва
TH;EN KATANIA
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Започва ремонт на подлез СОМАТ

Започва ремонт на подлез СОМАТ

Подлез СОМАТ, който години наред ставаше непроходим при всеки обилен дъжд, ще бъде реконструиран изцяло на 3 етапа. Още с реализирането на първия ще бъде решен проблемът с постоянното наводняване на съоръжението.

Строителните дейности стартират тази седмица. За изпълнението им са осигурени 2 милиона лева, които идват от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет. Община Бургас успя да се пребори за необходимото финансиране след години настояване, аргументирано искане и представяне на точна диагноза на проблема.

"Ще се постараем още при първите дъждове тази есен да се усети ползата от проекта. В района са базирани десетки фирми, а целта е техните служители и техника да стигат нормално до работните си места", каза кметът Димитър Николов.

В следващите дни започва изграждане на гравитачен канал под ЖП линията. Той ще води към съществуващия земен отводнителен канал, по който водата стига до езерото Вая.

Съвместно с Националната компания "Железопътна инфраструктура" ще се направи сондаж под ЖП линията. Така водата от близкото лозовско дере ще се насочи през покрит канал отново към езерото Вая и няма да залива пътя. Нормалното отводняване на дерето няма да позволи неговото препълване и преливане както към подлеза, така и към квартала.

Паралелно с всичко това ще се изгради и ново отводняване на самото шосе, което минава под ЖП линията. То ще отвежда нормално дъждовните води, тъй като вече няма да събира потоците от цялата околност.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация