Предна В момента Следва
SMILEY DEAD MAN WALKING

Power news

Започва ремонт на подлез СОМАТ

Започва ремонт на подлез СОМАТ

Подлез СОМАТ, който години наред ставаше непроходим при всеки обилен дъжд, ще бъде реконструиран изцяло на 3 етапа. Още с реализирането на първия ще бъде решен проблемът с постоянното наводняване на съоръжението.

Строителните дейности стартират тази седмица. За изпълнението им са осигурени 2 милиона лева, които идват от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет. Община Бургас успя да се пребори за необходимото финансиране след години настояване, аргументирано искане и представяне на точна диагноза на проблема.

"Ще се постараем още при първите дъждове тази есен да се усети ползата от проекта. В района са базирани десетки фирми, а целта е техните служители и техника да стигат нормално до работните си места", каза кметът Димитър Николов.

В следващите дни започва изграждане на гравитачен канал под ЖП линията. Той ще води към съществуващия земен отводнителен канал, по който водата стига до езерото Вая.

Съвместно с Националната компания "Железопътна инфраструктура" ще се направи сондаж под ЖП линията. Така водата от близкото лозовско дере ще се насочи през покрит канал отново към езерото Вая и няма да залива пътя. Нормалното отводняване на дерето няма да позволи неговото препълване и преливане както към подлеза, така и към квартала.

Паралелно с всичко това ще се изгради и ново отводняване на самото шосе, което минава под ЖП линията. То ще отвежда нормално дъждовните води, тъй като вече няма да събира потоците от цялата околност.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация