Предна В момента Следва

Power news

Започва почистване на коритото на Дяволска река край Ясна поляна

Започва почистване на коритото на Дяволска река край Ясна поляна

Община Приморско почиства речното корито на река Дяволска край Ясна поляна като превантивна мярка срещу наводнения. Целта е изграждане на защитна дига.

Акцията на морската община срещу наводненията ще приключи до дни. Жителите на Ясна поляна ще могат да бъдат спокойни, че къщите им няма да пострадат при евентуални обилни валежи.

Специализираната техника почиства коритото на реката, като същевременно изгражда висока дига, която ще предпазва домовете, разположени в близост, ако нивото на водата се покачи. Почистено е и около брода,  през който се преминава за дома за стари хора, който пострада при наводнението през 2014 г. Жителите на Ясна поляна претърпяха сериозни щети при наводненията преди три години, когато след поройни дъждове къщите им бяха потопени под вода. След бедствието Общината няколко пъти със собствена техника почиства проблемната зона в началото на селото, но с нея бе невъзможно изграждането на дига.

 

 

„Сега вече проблемът с наводненията ще бъда трайно решен. С почистването на коритото на реката и изграждането на предпазното съоръжение жителите на Ясна поляна вече могат да бъдат спокойни“, заяви кметът на Ясна поляна Георги Георгиев. Той изказа благодарност и на Общината в лицето на д-р Германов за оказаното съдействие.

 

 

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация