Предна В момента Следва
GABRY PONTE DEJA VU (FEAT. PROYECTO FENOMENO & DEIVYS)

Power news

Започна поетапно отстраняване на пораженията по улиците, нанесени от снега

 Започна поетапно отстраняване на пораженията по улиците, нанесени от снега

 

 

Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна. Още в неделя Община Бургас създаде необходимата организация за стартиране на ремонтните дейности. Експерти от администрацията и представители на поддържащите фирми направиха пълен обход на пътната мрежа и описаха нанесените щети.

В момента на повечето места се извършва временно запълване на дупките със студена смес. Пристъпването към трайни ремонти и полагането на топъл асфалт в момента е невъзможно заради валежите и предприемането на такава стъпка би довело до по-големи разходи. Затова полагането на асфалт ще стане след подобряване на климатичните условия.

Приоритетно екипите на пътноподдържащите фирми ще работят в най-критичните зони. Сред тях е път 1-6, който е част от републиканската мрежа и рехабилитацията му ще се извърши от АПИ.

Сериозни поражения има нанесени по бул. "Демокрация", в участъка от Морската градина до пресечката с ул. "К. Фотинов". Там асфалтът ще бъде фрезован и ще се положи нова настилка.

Сериозни щети в следствие на снеготопенето има и по бул. "Захари Стоянов", от Пътен възел "Юг" към комплекс "Меден рудник". Силно засегнат е и бул. "Иван Вазов". Ремонтни дейности ще се извършат на ул. "Цар Симеон" и в участъците Пътен възел "Запад" - "Долно Езерово" и "Долно Езерово" - "Братово".

Мащабен и интензивен ремонт ще бъде извършен на ул. "Струга". Рехабилитацията на трасето ще продължи от 20 март - 10 април. За обезпечаването на работата ще бъде въведена временна организация на движението.

Към този момент е установено, че ремонтираните наскоро улици са в добро състояние. През март и април предстои интензивно обновяване и на пътната маркировка. По нареждане на кмета Димитър Николов ще бъдат подобрени мерките за безопасност на пешеходните пътеки по възловите кръстовища в града. Предвижда се тези места да бъде монтирано осветление, чиято функция ще е да намали риска от инциденти.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация