Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС | Закупуване на хубава раница - основна инвестиция в здравето на вашето дете

ЗАЕДНО В ЧАС | Закупуване на хубава раница - основна инвестиция в здравето на вашето дете

В началото на учебната година първото нещо, което закупуват обикновено родителите е ученическата раница. Ценовия диапазон варира от 30 – 35 лв. до над 100 лв. Струва ли си да инвестираш в по – скъп продукт и какви са предимствата в това да дадеш повече,  разказва в ефира на Power FM Анна Манукян от детски магазини „Супер Марио”.

„На първо място раницата заедно с учебниците и помагалата трябва да бъде не повече от 15 процента от теглото на децата, защото знаем колко учебници и пособия носят със себе си те. Хубаво е също така раницата да бъде поне с две отделения и твърди страни, защото това предпазва учебниците и тетрадките на детето от скъсване. Не на последно място добрата раница разполага с ортопедичен гръб, допълнителни каишки и колан, чиято задача е да разпределят правилното разположение на тежестта.Това, което ние правим е да залагаме на марки среден и висок клас като някои от тях дори имат гаранция две години. За нас е важно децата да харесват своите раници, затова сме предвидили такива с известни филмови и футболни герои. Важно е раницата освен да бъде практична, да бъде и любима на детето, за да я носи с гордост и мерак.

Ние много често се сблъскваме с това, че родителите подхождат към закупуването на раница като инвестия. Инвестиция в здравето на тяхното дете. Инвестиция, която многократно се възвръща. Имаме клиенти, които след закупуване на определен модел раница я ползват 4 години и я подменят не защото е скъсана или увредена, а защото детето е порасло и има нужда от нещо по – подходящо. Погледнато така е по – добре да закупиш малко по – скъпа раница, която да ти излезе по – евтина във времето.”

Стройното и добре развито тяло и правилната телесна стойка винаги будят възхищение. Искаме нашите деца да станат силни, здрави, с красива фигура и походка. Нормалната стойка на тялото е с изправена глава, гръдният кош е издаден леко напред, раменете са изтеглени назад, коремът е прибран, а коленете обтегнати. От най-ранна възраст у детето трябва да се възпитава навик за правилно телодържане при седене, ходене и стоеж. Телесната стойка се определя от формата на гръбначния стълб, от наклона на таза, състоянието на крайниците и положението на главата. Гръбначният стълб е изграден от 33 прешлена. Най-уязвими са децата от началната училищна възраст и тези в етапа на ранния пубертет. По-слабите и високи деца са по-често засегнати от заболяването. Проблемът се проявява във възрастта, когато децата израстват бързо (пред пубертета, пубертета) и костната система не е достатъчно укрепнала. Честа причина за появата на гръбначните изкривявания е неправилното седене на чина или стола, носенето на ученическата чанта в едната ръка или само на едното рамо, навика да се спи на една и съща страна на меко легло. Хубаво е да водим детето редовно на годишните профилактични прегледи! Ранното откриване на гръбначните деформации значително повишава възможностите за тяхното коригиране чрез комплекс от упражнения по изправителна гимнастика и най-вече да подберем правилната и удобна раница, за да не се стига до усложнения в процеса на неговия растеж.

И като говорим за първия учебен ден - можете да се включите в нашата актуална инициатива "Заедно в час" и да спечелите велосипед за вашето дете или още куп награди.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация