Предна В момента Следва
NEBEZAO RAZLUBILI PO UTRU *

Power news

Закъсал автобус с ученици в Турция

Закъсал автобус с ученици в Турция

Напрегнато завръщане от екскурзия в Турция преживяха ученици от бургаската Tърговска гимназия. Автобусът им внезапно спрял в турската част на Странджа, на около 5 км от ГКПП-Малко Търново.
Причината - горивото на автобуса свършило.
Момиче от туристическата група разказва, че двамата шофьори се качили в случайно преминаваща кола, за да търсят гориво в България, а децата останали в автобуса с учителите си.
След повече от три часа без храна и вода проблемът с придвижването се решил и абитуриентите се прибрали по домовете си около 4 часа сутринта. За инцидента е информирана шефката на просветния инспекторат в Бургас Виолета Илиева, която е разпоредила да се изготви пълен доклад по случая.
Отношение по случая е взел и директорът на училището Павел Чепов.
Същевременно се търси отговорност от туроператорската фирма и превозвача - защо децата се превозват в тъмната част на денонощието, което е извън нормативното изискване за превоз на ученици. Все още се изясняват причините за инцидента - дали е техническа неизправност или пропуски от страна на фирмата-превозвач.
Ще бъде потърсено и офицалното становище на Туристическата камара. Писмото ще бъде публикувано на сайта на Инспектората по образование.Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация