Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС | Нова и модерна система на обучение по математика въвежда от тази година ОУ „П.Р.Славейков”

ЗАЕДНО В ЧАС | Нова и модерна система на обучение по математика въвежда от тази година ОУ „П.Р.Славейков”

В началото на учебната 2017/2018 година ОУ „П.Р.Славеков” въвежда иновативна система на обучение за предмета математика. Проекта и реализацията на тази инициатива отнема няколко години, но днес тя вече е факт и влиза в употреба като по новата система ще се обучават в рамките на две години 353 ученици в начален и прогимназиален етап. Първите деца, които ще се възползват от иновативния метод на обучение тази година ще бъдат учениците от 5 – ти и 6 – ти клас.

„Идеята на нашия проект е да бъдем включени в мрежата на иновативните училища в България. Кандидатствахме със схема към МОН и бяхме одобрени. Всяка една идея за иновация е свързана с това да бъде развито мисленето на учениците и нашата не е по – различна. Тя е насочена в облaстта на математиката с приложение на електронно обучение по платформа  „Moodle”. Идеята е да се създадат 20 % от уроците за всеки клас като електронни ресурси съобразени с нивото на знанията и уменията на нашите ученици съобразно държавните стандарти. Ще бъдат обучени учители по платформа  „Moodle”, които да създадат тези електронни ресурси, а учениците ще могат да изпращат до 15%  от своите домашни работи до преподавателите on – line, което води до навременна реакция – по – добра и от страна на учетелите за отстраняване на пропуски и като информация за самите родители за нивото на сецата и най – вече учениците с какво темпо се движат, какви са възможностите им.

Целта е да се извлече максимума от всяко дете на различен етап на овладяване на учебното съсържание. Четири от изпитванията на учениците ще се извършват по електронен път, което предполага по – добра организация на проверката и по – добър анализ на грешките, който да бъде направен от учителите, за което ще имат поглед и учениците и техните родители. Системата спомага за бърз достъп от страна на родителите да следят материала, който изучават децата и за резултатите, които дават те. Ежегодно ще се провежда и on – line  състезанието по математика, което вече е традиция в нашето училище. Учевбното време е едно и за традиционния и за иновативния час по математика. Ние не планираме за сега по – дълъг процес на обучение при използване на иновативното обучение, на иновативните елементи тъй като проекта е планиран така, че в часовете по информационни технологии ще бъдат подготвяни за работа по новата платформа”, каза за Пауър ФМ г –жа Гаврилова, зам. директор на ОУ „П.Р.Славеков”

 

Самата система на обучение е „пленителна” за децата тъй като е свързана с употребата на таблет. Всяко дете ще разполага с такъв и ще работи самостоятелно.Как ще се приложи новия модел за овладяване на математика, разказва г-н Делибалтов преподавател по предмета в училище:

„Ние ще се опитаме с  това, с което разполагаме като ресурси изцяло, коренно да променим методиката на работа в самите учебни часове. Да, всяко дете ще има собствен таблет, с което то ще получи достъп до предварително подготвен урок като този урок е главно за упражнение. В този урок детето ще може да работи със собствено темпо тъй като уроците са така разработени, че когато то отговаря добре на задачите минава бързо през целия урок и достига следваща стъпка, където ще може да приложи своите знания или просто да провери своите знания при решаването на някакъе електронен тест. Детето, което среща затруднения ще бъде изпращано на друга страница, където ще получи информация какво точно е сгрешило, как да го поправи, как е трябвало да реши дадена задача и съответно да положи образно казано поправка, да опита още веднъж решение с идентична задача, за да види, че то е научило това нещо. По този начин всяко дете ще може да работи със собствено темпо под контрола на учителя, когато му е трудно да попита и да му бъде помогнато в реално време. Така ще се даде възможност на всяко дете да се справи с толкова колкото е възможно за него. За мен е по – добре да направи по – малко задачи и да разбере какво е направило отколкото да направи повече задачи, от които нищо не разбира. Освен това, децата ще могат да изпращат своите задачи като файлове посредством снимка и така да бъде оценен труда, който полагат у дома и да бъдат, разбира се повече под контрол на преподавателя. Надявам се това да спомогне за по – високи оценки и да провокира интерес и повече обич към „страшната” математика.”

 

Използването индивидуално на таблет не означава, че децата ще могат да го ползват за нещо различно от предназначението му. Това също е проконтролирано от училището. Таблетът ще получава интернет посредством училищната WI-FI мрежа, но няма да има инсталирани приложения или връзка със социални мрежи, които да разсейват децата.

 

Успешна нова учебна година и ползотворна работа пожелава екипа на ПАУЪР ФМ!

 

Всеки може да бъде щастлив в началото на учебната година получавайки на старта и нов велосипед, ученически пособия, езикови курсове или медицински прегледи за учители. Лесно е. Влез ЗАЕДНО В ЧАС с нашата инициатива посветена на първия учебен ден!Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация