Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС | Нормален старт във всички учебни заведения в началото на новата учебна година

ЗАЕДНО В ЧАС | Нормален старт във всички учебни заведения в началото на новата учебна година

Бургаските деца престъпват в новата 2017/2018 учебна година спокойно и без притеснения за техните родители. Няма неприети деца по паралелките, няма премествания поради надвишаване на бройки. Единствения проблем, по който се работи е недостига на места за деца в яслените групи на ж.к. Меден рудник, уверяват от Община Бургас.  

„Тази година проблема с яслите съществува в комплекс Меден рудник.Там отваря на 18 септември новото крило на детска градина „Чайка”, която ще има три групи за ясла и една за детска градина, така че да може да удовлетворим желанията за прием на децата в яслена детска възраст. Следващата година ще влезе в експлоатация и новата детска градина в районен център, която също ще има четири групи и с тази инвестиция се надяваме да приключи проблема в детските градини на територията на най – големия комплекс в нашия град. Следващата година ще имаме и нормален прием в филиала на ДГ „Ханс Кристиян Андерсен”, с което пък увеличаваме приема и покриваме капацитета на централна градска част, където е най – натоварено. Във всички останали комплекси има свободни места и дори някои родители да са закъснели и не са подали електронна декларация биха могли да се запишат и децата им да посещават детско заведение”, каза за Пауър ФМ Йорданка Ананиева зам. кмет по образование и култура на Община Бургас.

 

В първи клас ще постъпят 2 137 деца, което е абсолютно балансирана бройка на база предходна и бъдеща учебна година. Тази година децата са малко – по малко, но това не е страшно, защото идната година са повече и така се запазва структурата и тенденцията е стабилна за Бургас. Децата са разпределени по райони и желания, за което изключително спомага подаването на документи чрез електронната система. Жалби от страна на неудовлетворени родители не са постъпили в Общината.

 

„Всичките ремонтни работи, които бяха планирани по оперативната програма за лятото са завършени. Говорим за новото училище „Александър Георгиев Коджакафалията”, площадките на училище „Братя Миладинови”, „Петко Росен’, училището и детската градина в кв. Рудник по проект „Красива България”. Няма да приключат ремонтите т.е. новата инфраструктура, която започнахме да изграждаме тепърва в професионалните гимназии, но тя не пречи на учебния процес. Това са пристройките – физкултурните салони на гимназия „Константин Фотинов” и Търговска гимназия. Там и сега работят  и ще работят тъй като сроковете за приключване на обекта са по – дълги от една година. Другия обект, по който продължава да се работи и не пречи на учебния процес е бившата баня, която ще се превърне в нов,модерен  обучителен център към училището. Там ремонтите трябва да приключат до края на годината. Следва да бъде обзаведен, оборудван и на пролет децата ще може да го ползват за своите извън класни дейности”, каза още Ананиева.

 

Денят на 15 септември винаги ще носи положителен заряд и в малки и в големи. Радваме се, че и ние спомагаме за хубавата емоция на всички. Все още може да се включите в нашата инициатива ЗАЕДНО В ЧАС и този учебен старт да бъде още по – слънчев!

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация