Предна В момента Следва

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС I Всеки ученик ще може да се обучава дистанционно

ЗАЕДНО В ЧАС I Всеки ученик ще може да се обучава дистанционно

Всяка година, в кампанията #ЗаедноВЧас ви въвеждаме в новостите свързани с образованието и учебния процес. До 15 септември реализираме и нашата радио игра, за която ще намерите повече инфо тук.

Родителите, които искат детето им да учи дистанционно, трябва да подадат заявление до директора на училището, каза началникът на регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева:

Това заявление трябва да бъде придружено с декларация, в която родителят гарантира правото на образование и обгрижването на детето за това време.Детето трябва да има техническо средство, да има тези технологични умения за работа.Самият родител да гарантира, че ще има грижа за това дете т.е детето няма да бъде само вкъщи. Това заявление ще има разрешителен режим от РУО.

Учениците, които се обучават дистанционно, ще бъдат изпитвани по същия начин и ще получават отстъствия, ако не са в час. Учителят ще следи детето във виртуалната класна стая.

 Откриване на учебната година  ще има във всички училища, обясни още инж. Виолета Илиева. Как ще протече тържеството зависи от дворното пространство. Ако е по-малко ще бъдат само първи, пети и осми клас. Преценката ще е на ръководството, провеждат се заседания с директорите, уточни Илиева. Другите класове ще могат да влязат в стаите си. 

От регионалното управление в Бургас правят проверка за наличието на топла вода и сапуни в училищата. Всяко дете трябва да има маска, ако няма такава ще му бъде предоставеа от учебното завадение. На случаен принцип в класовете ще се мери температурата от медицинската сестра на учебното заведение. Нужно е радителите сами да следят за здравословното състояние на детето си, като най -вече сутрин да му мерят температурата

Графикът на занятията ще бъде направен така, че учениците да имат минимален контакт с други деца в коридорите. Храненето ще става също по график и в специални зони. Организацията по превоза на учениците  с училищните автобуси трябва да се следи от съответите общини, тъй като те отговарят за него, поясни  инж Илиева.Ще се провежда инструктаж с децата как да спазват мерките за безопасност.Това ще става всеки ден.

В сайта на регионалното управление на образованието са публикувани насоките, които трябва да се спазват по време на учебния процес. Всеки може да се запознае с тях .

https://drive.google.com/file/d/1jeuZmQvhzT_NVLP58dJ5-i41fOyT6BRB/view

 

 

 

Източник: bnr.bgPower TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация