Предна В момента Следва
LADY GAGA ALEJANDRO
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС | Един добър пример за ползотворна връзка между спорт и бизнес в Бургас

ЗАЕДНО В ЧАС | Един добър пример за ползотворна връзка между спорт и бизнес в Бургас

Как се издържа един спортен клуб? Как се постигат успехи на неговите състезатели? С труд, талант? Да. Но и с много финансова подкрепа. Спортът и бизнеса вървят ръка за ръка в развитите страни, където големи и малки компании подкрепят различни спортни клубове в тяхното развитие и подготовка на състезатели. Това не винаги е свързано с очаквания за бъдеща възвращаемост, чрез рекламни договори и ангажименти, а понякога от чиста съвест да бъде развивано здравето на децата и обществото.

Такава е и ситуацията в една от успешните връзки между бизнес и спортен клуб в Бургас. Магазин за велосипеди Bike Point е открит с основната идея да подпомага Бургаския клуб по колоездене “Черноморец Бургас”. Каузата на спортния клуб и магазинa е да има повече спортуващи деца в града, а част от приходите от продажбите на велосипеди и вело аксесоари отива за подпомагане на клуба. „Черноморец Бургас” е сред малкото клубове, които не събират никакви такси от своите състезатели. Същевременно им осигуряват абсолютно всичко - от екипировката до велосипедите, чиято цена достига до 20 000 лв.

КК "Черноморец Бургас" е клуб на световно ниво с дълга история и много успехи в годините. Ооснован е още от 1905 година под името „Бургаско съюзно колоездачно дружество”.  Клубът организира ежегодно състезания в Бургас, участва в състезания в цяла България и в международни състезания.

КК "Черноморец Бургас" има годишен календар със състезания – от март до октомври месец. Всяка седмица има планувани състезания. Децата от 4 до 7 клас участват в периода –  от март до юни.

Някои от по-забележимите успехи на състезателите на клуба са три национални рекорда при:

 • Юноши / младши – 1987 г. (София)
 • Юноши / старши – 2015 г. (Атина)
 • Мъже – 2017г. (Пловдив)  - Радослав Константинов

Клубът има силен представител в лицето на Радо Константинов, който е есветовен шампион в дисциплината издръжливост по точки от първенство на планетата през 2007 година в Кейптаун, Южна Африка. Той е и трикратен световен вицешампион през 2003 година на 1000 метра от място, а на шампионата на планетата през 2007, в група "Б" става вицешампион на скрач и на 4000 метра индивидуално преследване. 
Радо е още петкратен републикански шампион и единственият представител на България на световни първенства по колоездене на писта. 
Освен пистов, Константинов е и шосеен бегач. Той има няколко етапни победи в Международните колоездачни обиколки на България, Сърбия и Румъния.
Той е единственият българин от колоезденето, участник на олимпийските игри в Атина през 2004 година. През 2017 година, по време на Държавния личен и отборен шампионат на писта, той подобри националния рекорд на 4000м индивидуално преследване, който падна след 32 години застой. Същата година състезателя беше избран и за Спортист на годинава в Бургас.

Друг успешен състезател е Иво Тофтев, при това само на 17 години. Той е републикански шампион с 5 златни и 2 бронзови медала( Пловдив)  и Вицебалкански шампион (Пловдив)

“Доброто развитие на децата е много важно, затова от ранна детска възраст е добре те да бъдат записвани на различни спортове”, сподели Тодор Янев, който е собственик на магазин Bike Point. “Колоезденето е един от спортовете, който освен че е приятен и ненатоварващ,  допринася за добро здравословно състояние, изграждане на характера,  дисциплината на детето и други”.

Записването на деца за колездене в КК Черноморец Бургас започва от 4 – 6 клас с редовни тренировки.

 

Магазин Bike Point се намира в Бургас, на ул.Кирил и Методий 55. Можете да разгледате техните предложения и на www.BikePointBurgas.com

Bike Point са партньор и на кампанията на радио Power FM "Заедно в час".

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация