Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС | 212 са свободните работни места за учители в Бургас

ЗАЕДНО В ЧАС | 212 са свободните работни места за учители в Бургас

Всяка година, в кампанията "Заедно в час" ви въвеждаме в новостите свързани образованието и учебния процес. От 4 септевмри започва и нашата радио игра, за която ще намерите повече инфо тук.

Сезонът на великото преселение на учителите започна. Краят на август и началото на септември се решават съдбите на много от хората, които са се посветили на образованието. Онези, които вече са понатрупали стаж в малките училища, поглеждат към тези в общинските центрове. Изявените пък се ослушват дали няма някой директор от бургаско елитно училище да ги калеса в колектива си. Въртележката в навечерието на всяка нова учебна година става все по осезателна, заради големия брой на пенсиониращи се учители. 

По думите на началника на Регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева, в края на миналата седмица на сайта на управлението е имало публикувани около 212 обяви за работни места в образованието.

Наред с увеличеното търсене на начални учители и учители за детските градини, прави впечатление, че има доста обяви за преподаватели по физическо възпитание и спорт.

От инспектората обаче успокояват, че криза за учители в региона няма как да се получи, благодарение на това, че и двата бургаски университета подготвят педагогически кадри.

„Вярно е, че се търсят учители, включително и по физическо възпитание и спорт, назначават се. Процесът тече вече близо месец. Но не може да се каже в коя специалност търсенето е най-голямо, защото всеки ден излизат нови обяви,  на други пък им изтича срокът. Спокойно мога да кажа, че има места, но има и конкуренция за всяко работно място“, коментира Илиева. И подчерта, че РУО няма отношение към назначаването и избора на педагогическите кадри в различните училища. „Ние сме в услуга на гражданите и хората, които имат интерес към учителската професия. Не участваме в избора. Наш ангажимент е да обявим всяко вакантно място в сайта и в Бюрото по труда също. Това е задължение на всеки директор като работодател, за да се спази процедурата. Ако на по-късен етап се появи някакво възражение относно определено назначение, проверките започват точно с това – дали е обявено  по надлежния ред мястото“, обясни Илиева.

ОЩЕ НОВИНИ

 

Източник: FarAgency.bgPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация