Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС | 15 години след завършването си учениците от випуск 2002 на ППМГ „Никола Обрешков” Бургас дариха модерна интерактивна система за обучение по естествени науки на бившето си училище

ЗАЕДНО В ЧАС | 15 години след завършването си учениците от випуск 2002 на ППМГ „Никола Обрешков” Бургас дариха модерна интерактивна система за обучение по естествени науки на бившето си училище

ППМГ „Никола Обрешков” е първото училище в Бургас, което може да се похвали с модерна интерактивна система за обучение по естествени науки и то благодарение на бившите си ученици. На 15 -тата годишнина от завършването на гимназията, учениците от випуск 2002 година решават  да направят  нещо за тяхното училище, създавайки прекрасна инициатива, която наричат  #върниобратно. 

Целта е да се събере сумата от 8000 лева, с която да бъде закупена една от най- съвременните хардуерни интерактивни системи за обучение, като решението е бившите възпитаници на гимназията да съберат парите сами без каквато и да била помощ от фирми, организации, общински или държавни органи. Те създават група в мрежата, където обсъждат идеи и начини да ги осъществят и след допитване и до самото училище за належащите му нужди решават да осигурят въпросната система.

 

„Решихме, че за нашата петнайста годишнина искаме да направим нещо наистина значимо и то за нашето училище, а не просто да се съберем на маса за хапване и пийване. Всички бяхме съгласни на този своеобразен жест към старото училище , да върнем малко обратно от това, което сме получили от него”, разказа в ефира на Пауър ФМ Атанас Ганчев, който инициира актът на добра воля.

 

Към идеята на Атанас се присъиденяват 80 от неговите бивши съученици и успяват да съберат дори повече от нужната сума за интерактивната система на стойност 8000 лв.

„Интерактивната система представлява представете си една голяма бяла дъска, която обаче се отваря и в нея има интегриран голям компютър с 70 инчов дисплей, който е мулти тъч дисплей, с всякакви интерактивни възможности. Той е със софтуер, който позволява  интерактивна работа с доста природни науки и най – вече физика, химия, математика, биология...Много лесно, много нагледно могат да се видят всякакви формули, опити, задачи и т.н. Всичко е доста по – лесно за възприемане от учениците, а и самият факт, че те работят на тази система, предполагам, всеки би се съгласил, че бъдещето ще бъде все по – обвързано с компютри, технологии и колкото по – от рано един човек се запознае и започне да свиква с тези неща, да работи с тях, ще бъде по – полезно за него”, допълва още Атанас Ганчев.

 

Наричат тяхната инициатива #върниобратно, защото училищетосмятат, че училището им е дало много и това е техния начин да върнат поне малко обратно към тези, които идват след тях. Най-хубавото е, че примера им ще бъде последван и от випуск 2003 на  училището, като се надяват, че това ще се превърне в традиция не само за ППМГ Никола Обрешков, а и много други училища. Имат проста цел – училища, които са по-добри. Ученици, които виждат добрия пример ежедневно. Възрастни, които са си спомнили за много важните години в училище.

 На 15ти септември, на церемонията по откриване на учебната година в ППМГ Никола Обрешков ще обявят официално тяхното дарение и пример.

 

И ти може да бъдеш част от всичко, което съпътства началото на новата учебна година. Влез ЗАЕДНО В ЧАС с нас и посрещни с настроение 15 септември.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация