Предна В момента Следва
SABRINA CARPENTER PLEASE PLEASE PLEASE (REMIX)

Power news

ЗАЕДНО В ЧАС | 140 училища в Бургас ще работят и тази година по проект „Твоят час”

ЗАЕДНО В ЧАС | 140 училища в Бургас ще работят и тази година по проект „Твоят час”

Вече няколко години безпорно фаворит сред учениците се оказва Проект „Твоят час”  на МОН. Това са минутите на извънкласна дейност, когато по нетрадиционен начин се подпомага обучението и развитието на децата. В рамките на проекта се обръща внимание на преодоляването на известни обучителни трудности като преди всичко усилията на учителите са насочени към овладяване на книжовен български език, но не са малко и групите за допълнителни обучения по определени учебни предмети. Една от инициативите по Проекта е т. нар.” четене по терлици”, за което стана въпрос през изминалата година,  практикувано в бургаското училище „Христо Ботев” в кв. Долно Езерово. По време на тези часове децата са предразположени към усъвършенстване на своите умения да четат в среда близка до семейната – удобно облегнати на възглавнички, с чаша чай в ръка и по терлици.

„140 са училищата, които ползват средства по този проект. Близо 3 млн. лв. са средствата, които са определени за ползване, като в тях са включени както средства за възнаграждения на всички, които участват в проекта педагогически специалисти,  така също за закупуване на материали, средства за извършване на обществени поръчки, както и за множестъвото пътувания, които са отразени в учебните програми утвърдени от Регионално управление на образованието”, разяснява в ефира на Пауър ФМ инж. Виолета Илиева директор на РИО – Бургас.

Всяко едно дете трябва да ходи с желание и очакване за нещо ново на училище, а Проект „Твоят час” дава именно това. За да е щастливо и вашето дете на първия учебен ден радио Пауър ФМ ви предоставя възможност да спечелите много награди за широки усмивки в инициативата Заедно В Час Включи се и ти!Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация