Предна В момента Следва
OFENBACH OVERDRIVE (FEAT. NORMA JEAN MARTINE)

Power news

За първи път в историята на водната топка Бургаски отбор игра финал за шампионската титла при мъжете

За първи път в историята на водната топка Бургаски отбор игра финал за шампионската титла при мъжете

Последният мач от финалите на държавното първенство по водна топка между КВС „Бургас“ и Локомотив НН завърши при резултат 12:7. В него бургаският тим, който беше и най-възрастния на финалите (половината от отбора са 40+, а Юлиан Парталев е на 52г.), не успя да се пребори с по-младите си съперници и завърши с равен брой точки, но заради загубата в прекия двубой се класира на второ място.
До този момент отборът имаше само победи- с Черноморец 11:1, с ЦСКА 9:7, с Комодор 9:4 и с Черно море 10:6
 
Решаващо за крайният резултат се оказа и решението на треньорът на другият бургаски тим Черноморец Петър Йонов, отборът им да не играе последният си мач и дори не остави младите си състезатели да изгледат финала на турнира. По този начин финалния мач  беше изтеглен с един час напред, което от своя страна съкрати почивката и попречи на възстановяването на по-възрастните играчи на Бургас. Напомняме, че преди обед те играха тежък мач с вицешампиона Черно море – Вн, който беше и последен мач в серията. Поради тази причина бургаските ватерполисти успяха да почиват само два(2) часа преди най-важния си мач. В същото време сутринта Локомотив изигра с резервите лек мач със завършилите на последно място Черноморец.
 
Въпреки това с класирането си на второ място ватерполистите на КВС „Бургас“ се превърнаха в най-успешния за град Бургас мъжки отбор по водна топка за всички времена
 
За първи път в историята на водната топка Бургаски отбор игра финал за шампионската титла при мъжете
 "Щатлив съм! Най - големия успех в историята за всички времена на бургаската водна топка до сега. Надявам се, някога, да видя нещо по - добро от това!", коментира в ефир председателя на клуба и капитан на отбора Ангел Георгиев.

Първо място и Шампион на България в първото българско държавно първенство за ветерани
Второ място на Държавното първенство за мъже
Трето място за Купата на България
Досегашните успехи на бургаските отбори бяха свързани предимно с децата и юношите. Така за краткото време от съществуването си КВС „Бургас“ постигна три много престижни за града класирания

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация