Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

За новата учебна 2017/2018 година отново предпочитани от младите хора са профилираните гимназии

За новата учебна 2017/2018 година отново предпочитани от младите хора са профилираните гимназии

Все още текат записванията за новата 2017/2018 учебна година на учениците след 7-ми и 8 – ми клас. Някои паралелки обаче се запълват по – бързо от други. „И през тази година най – предпочитани са профилираните гимназии. Това са гимназиите с изучаване на чужди езици –английска, немска, руска, романски езици, както и Природо – Математическа Гимназия. Те запълват бройките си още на първо класиране. От професионалните гимназии интерес  представляват професиите в Търговска Гимназия, Професионална Гимназия по Строителство, Архитектура и Геодезия, Професионална Гимназия по Туризъм, Механото и Електрото, както си ги знаем, така че всички професионални гимназии реализираха един много добър прием за след завършен 7 – ми клас”, каза в ефира на Пауър ФМ инж. Виолета Илиева директор на РИО Бургас.

Тази година обединване, закриване, сливане на учебни заведения няма да има. Това обикновено се инициира от кметовете на общини, но тази година няма нито едно такова входирано искане към РИО Бургас , от нито един от управляващите 13 Общини. По установен ред и чрез тежки процедури са въведени и разкрити две обединени училища на територията на град Несебър и село Трънак, община Руен. Идвете паралелки са реализирани и те ще осъществяват прием на деца от посочените две общини като в тях ще се придобива първа степен на професионална квалификация.  По този начин тези ученици, които са с по – слаби икономически възможности, от по –слаби социални семейства ще имат възможност да останат по родните си места и да се обучават до 10 – ти клас.

През новата учебна година ще продължи да се осъществява още един успешен проект – „Твоят час”. „Вече отминаха събитията по информираност и публичност на най – успешния проект на МОН „Твоят час”, бенефициент на който е РИО. 140 са училищата, които работят и ползват средства по този проект към този момент. Близо 3 млн. лв. са средствата,които са отделени за работа в този проект като в тях влизат възнагражденията на педагозите, закупуване на материали, средства за извършване на обществени поръчки, както и множеството пътувания, които са отразени в учебните програми, утвърдени от Регионално Управление на Образованието. По- голямата част освен в центрове и групи по интереси са насочени и към центрове за преодоляване на определени обучителни трудности като преди всичко усилията на учителите са насочени към овладяване на добър книжовен Български език, но не са малкои групите за допълнителни обучения по определени учебни предмети”, допълни инж. Илиева.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация