Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Операция „Плюшено мече” и тази година дари усмивки и подаръци на деца в неравностойно положение

Операция „Плюшено мече” и тази година дари усмивки и подаръци на деца в неравностойно положение

За девета поредна година операция „Плюшено мече” дари усмивка на деца от цяла България.  За да се случи това, основен инициатор е една бургазлийка – Михаела Стойкова. В ефира на Power FM тя разказа, че миналата година дарителите са били повече от 20 000 човека. А тази година очаква те да са значително повече. Организаторът разказа, че всяка година екипът на кампанията публикува списък на деца в неравностойно положение и техните коледни желания. Това са деца, които са лишени от родителска грижа, с увреждания или в риск. Всеки един дарител може да се запише на сайта на кампанията и да изпрати опакования подарък, който да достигне до детето. „Вчера официално обиколихме всички институции в район Бургас. Имахме прекрасен завършек на посещенията. Последният подарък, комплект барабани, отиде при дете, което си е мечтало за такива. При отваряне на подаръка то просто онемя. Нямаше думи, още повече, че детето е с музикални заложби, подаръкът не е случаен”, разказа Михаела.

Стойкова обясни, че операция „Плюшено мече” разполага с голяма група от доброволци в различните региони. Тяхна е задачата да открият всяка институция свързана с деца. „Работим със списъци на деца от институции, с които сме се свързвали, за които сме успели да намерим информация. Тази година даже самите институции ни пишат и ни намират сами. Догодина се надявам да ни знаят навсякъде и да можем да зарадваме всички”, пожела си създателят на операцията.

Според нея всяка година организацията на кампанията е по-добра. „Всяка следваща година все повече хора се включват, стават все по-всеотдайни. Само ако видите начина, по който са опаковани подаръците,  с такава любов, а след това и радостта, когато децата ги отварят. Има защо, има за какво да го правим и много сме въодушевени, че даваме шанс на тези деца да преследват своите таланти, да имат хоби, да ги държим заети, да не си губят времето, а да се занимават с нещо полезно, чрез подаръците, които нашите дарители осигуряват”, сподели Михаела Стойкова.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация