Предна В момента Следва

Power news

Йорданка Ананиева: 1,9 млн. лв. са вложените средства в ремонти на 18 училищни стола

Йорданка Ананиева: 1,9 млн. лв. са вложените средства в ремонти на 18 училищни стола

18 училища в Бургас са посрещнали своите ученици с обновени столове за хранене на децата, каза в ефира на Power FM Йорданка Ананиева, зам.-кмет по култура и образование в община Бургас. „1,9 млн. лв. са вложените средства в ремонти на тези 18 училищни стола, които са направени. 6 училища не са реновирани, при които има обжалване на тръжните процедури. Там готвят колегиге от ОП „Туризъм””, информира Ананиева. Днес тя показа пред журналисти как изглежда столът на ОУ „Братя Миладинови”. „Сега всички столове изглеждат така – със съвременна визия, с топла витрина, с разсипване на топла храна. Точно така, както трябва да изглежда едно заведение за хранене”, смята зам.-кметът. Репортерска проверка показа, че обедното меню за децата е на цена 3 лв, като се предлагат допълнително и пресни плодове за по-малко от левче.

Ананиева обаче не се изненада от дете, което въпреки топлия, сготвен обяд, предпочете да хапне парче пица. „Много често колегите се натъкват на грешни модели за хранене. Въпреки промотирането на здравословното хранене, пиците продължават да имат превез. Това е модел, който децата носят от вкъщи. Колегите споделят, че сутрин виждат децата с дюнер да бягат към училище. Има семейства, в които родителите работят, по-трудно се случва приготвянето на храната. Вече обаче има родители, които поръчват храна от училищните столове, за да може детето да има топла храна и вечерта”, споделя Йорданка Ананиева. Според нея пълното изключване на пиците от менюто на децата, няма да се случи скоро.

Всяко училище ще публикува онлайн седмично меню, така че родителите да могат предварително да се запознават с това какво ще обядват децата ми. Ако в определен ден се падне храна, която детето не обича или има алергия, то обядът ще може да бъде заменен с втори избор.

 

Снимки: Венелин КостадиновPower TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация