Предна В момента Следва
ADDICTED TO MUSIC PART 3

Power news

Втора детска градина в Бургас ще въвежда обучение сред природата

Втора детска градина в Бургас ще въвежда обучение сред природата

Още една детска градина в Бургас се присъедини към инициативата за обучение и игри на децата в предучилищна възраст сред природата. След като преди няколко дни ОДЗ "Надежда" заяви желание за въвеждане на практиката "горска" детска градина, взаимствана от Дания, сега това направи и ОДЗ "Звездица Зорница".

В детското заведение от няколко години има изградена и оформена биоградинка, където  децата заедно със своите родители и учители полагат грижи, придобиват нови знания, умения и компетенции за отглеждане на различни видове култури.

За да продължи възпитанието на малчуганите как да се отнасят грижливо към растенията и животните и създаване на първите им връзки с природата, през юли в околностите на града ще се организира "Забава в горската дъбрава". Целта й е в рамките на една седмица децата да имат пряк досег с природата. Образователните експерти са убедени, че така се поражда в децата чувството на любов и грижа към заобикалящия ги свят.

Заниманията на малчуганите сред природата няма да са хаотични, а ще бъдат систематизирани, за да бъде по-пълноценен престоя им на открито. Всеки ден ще бъде с различна тематика. Първият ден ще бъде отреден за ориентиране в природата, втория - за изучавяане на птиците в гората, третия - за наблюдение на растенията, а четвъртия и петия ден - съответно за народни игри и спортно-подготвителни игри.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация