Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Всички поети днес на остров "Св. Анастасия"

Всички поети днес на остров "Св. Анастасия"

На днешният 17 май за трета поредна година Бургас е домакин на "Часът на поета" - събитие в рамките на майските срещи на славянските творци "Свято слово". То се организира от Бургаска писателска общност и се провежда на Острова. Поетите отпътуваха в 10.00 часа сутинта, за да станат част от програмата, включваща участие на бардове и конкурс за най-атрактивно представяне на авторска творба с участието на бургаски творци и гостите на "Свято слово" от Русия и Чехия. /Сцена на остров Света Анастасия/. При добро време инициативата продължава в 13.30 часа с литературния конкурс "Вдъхновени от острова". „Всеки, който желае и се вдъхнови от Острова и съумее да ни напише нещо на място, в малките "Тефтерчета на твореца", които са на разположение в Лекарната на Острова, стихотворение или кратък разказ веднага се включва в конкурса. Творбите ще бъдат събирани и оценявани от Бургаска писателска общност и след това ще станат достояние и на читателите в социалните мрежи”, каза в ефира на Пауър ФМ Павлин Димитров, Губернатор на „Света Анастасия”.

На 15 август, когато е празникът на Острова, ще бъдат отличени най – добрите творби, а авторите наградени. Наградите ще бъдат обявени непосредствено преди да бъдат връчени. Тогава ще бъдат обявени и писателите на всеки месец от лятото.

 Остров „Света Анастасия „ е едно уникално място, съпътствано от множество легенди. Това е единствения остров, на който има църква „Успение Богоридично”, която датира от преди 500 години. Той е предпочитана дестинация за отдих, културен туризъм и лични мероприятия. Всички желаещи да го посетят могат да плзват услугите на корабчетата, които ежедневно пътуват до там. Подробности за круизите може да откриете на страницата на Община Бургас:  www.burgas.bgPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация