Предна В момента Следва
BLACK EYED PEAS SIMPLY THE BEST

Power news

Всички поети днес на остров "Св. Анастасия"

Всички поети днес на остров "Св. Анастасия"

На днешният 17 май за трета поредна година Бургас е домакин на "Часът на поета" - събитие в рамките на майските срещи на славянските творци "Свято слово". То се организира от Бургаска писателска общност и се провежда на Острова. Поетите отпътуваха в 10.00 часа сутинта, за да станат част от програмата, включваща участие на бардове и конкурс за най-атрактивно представяне на авторска творба с участието на бургаски творци и гостите на "Свято слово" от Русия и Чехия. /Сцена на остров Света Анастасия/. При добро време инициативата продължава в 13.30 часа с литературния конкурс "Вдъхновени от острова". „Всеки, който желае и се вдъхнови от Острова и съумее да ни напише нещо на място, в малките "Тефтерчета на твореца", които са на разположение в Лекарната на Острова, стихотворение или кратък разказ веднага се включва в конкурса. Творбите ще бъдат събирани и оценявани от Бургаска писателска общност и след това ще станат достояние и на читателите в социалните мрежи”, каза в ефира на Пауър ФМ Павлин Димитров, Губернатор на „Света Анастасия”.

На 15 август, когато е празникът на Острова, ще бъдат отличени най – добрите творби, а авторите наградени. Наградите ще бъдат обявени непосредствено преди да бъдат връчени. Тогава ще бъдат обявени и писателите на всеки месец от лятото.

 Остров „Света Анастасия „ е едно уникално място, съпътствано от множество легенди. Това е единствения остров, на който има църква „Успение Богоридично”, която датира от преди 500 години. Той е предпочитана дестинация за отдих, културен туризъм и лични мероприятия. Всички желаещи да го посетят могат да плзват услугите на корабчетата, които ежедневно пътуват до там. Подробности за круизите може да откриете на страницата на Община Бургас:  www.burgas.bgPower TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация