Предна В момента Следва
GOLEO VI PRES. LUMIDEE VS. FATMAN SCOOP DANCE!

Power news

Всеки втори бургазлия декларира доходите си електронно

Всеки втори бургазлия декларира доходите си електронно

         Всяка втора подадена в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас годишна подоходна декларация постъпва по електронен път, каза за радио Пауър ФМ Христо Узунов,говорител на НАП Бургас. Все повече бургазлии предпочитат модерния начин на дистанционното, електронно деклариране, като по този начин пестят време и средства. Това показват данните на приходното ведомство в града от началото на кампанията за деклариране на доходите от 2016 г. и заплащане на дължимите данъци от физическите лица. От началото на годината в НАП Бургас са подадени 2259 декларации за доходите. От тях с електронен подпис – 497, а с персонален идентификационен код (ПИК) – 544. 1064 са и издадените от началото на годината ПИК-а. Над 40 000 жители на региона вече се ползват от възможностите на ПИК и могат да контролират дистанционно своите работодатели.

От тази година гражданите и фирмите имат още една възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Запазва се и досега съществуващата възможност за корекции до изтичане на срока за подаване на декларациите, за доходите – 30-и  април и на декларациите за корпоративен данък – 31-и  март, както и възможността да се извършват корекции на данъчния финансов резултат и дължимия данък от фирмите след уведомяване на орган по приходите.

Има много фирми и физически лица, които по една или друга причина не са успели да заплатят навреме своите задължения към НАП. От агенцията имат специална политика към този вид длъжници и в основата на тази политика е желанието, дори и когато се говори за просрочени задължения, тези просрочени задължения да бъдат плащани доброволно. В тези случаи от НАП съветват: потърсете връзка с агенцията незабавно! ”Играта на криеница с НАП е винаги с предизвестен край. Когато потърсите контакт с Агенцията по приходите  винаги ще намерим взаимно приемливо споразумение за поетапно, постепенно погасяване на просрочните задължения, така че бизнесът едновременно с това да продължава своята дейност, защото е важно за работодателя да изплаща месечните заплати; да може да изплаща трудовите възнаграждения на хората, които осигурява,хората, които работят за него; защото е важно той да може да плаща режийните разходи; защото е важно той да може да плаща на своите контрагенти. Ако всичко това не може да се случва, ако той няма средства, то това означава един бизнес по-малко. Ние не желаем това”, каза още Христо Узунов. От НАП прилагат, когато се налага и крайни мерки, но те влизат в сила, когато органите на Агенцията се сблъскат с открита недобросъвестност.

В момента в НАП действат над 200 споразумения за неотложни плащания, в които е постигнат взаимно приемлив вариант за изплащане на задължения. От приходната агенция напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 2 май 2017 г. (30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден).

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация