Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ВОДЕЩИ НЕФРОЛОЗИ ЩЕ ПРЕГЛЕЖДАТ БЕЗПЛАТНО ДИАЛИЗНО И ПРЕДДИАЛИЗНО БОЛНИ В БУРГАС

ВОДЕЩИ НЕФРОЛОЗИ ЩЕ ПРЕГЛЕЖДАТ БЕЗПЛАТНО ДИАЛИЗНО И ПРЕДДИАЛИЗНО БОЛНИ В БУРГАС

Водещи нефролози ще преглеждат безплатно в Бургас на 9 и 10 март, съобщават от диализен център „НефроЛайф“. Скринингът е част от кампанията на здравното заведение по повод Световния ден за борба с бъбречните заболявания, който ежегодно се отбелязва през втория четвъртък на месец март. Консултациите със специалистите са насочени към пациенти в преддиализен и диализен стадий (с хронични бъбречни заболявания и бъбречна недостатъчност), за които е необходима високоспециализирана и надеждна оценка на здравословното състояние.

Прегледите ще се състоят на 9 и 10 март, четвъртък и петък, в Диализен център „НефроЛайф“ – ул. „Транспортна“ (зад МОЛ Плаза), след предварително записан час на телефон 056/ 55 55 88 и 0878 925 945.

Кампанията ще се осъществи от д-р Светла Стамова – специалист нефролог, в колаборация с проф. Талия Вайнщайн - световноизвестно име в областта на нефрологията и диализното лечение в Израел, както и д-р Николай Тодоров – медицински управител на центъра, завеждащ едно от най-големите диализни отделения в страната. Дългогодишният професионален опит на тези специалисти предоставя изключителна възможност за прецизна диагностика и комплексна медицинска грижа.

Световният ден за борба с бъбречните заболявания е глобална здравна инициатива, посветена на профилактиката и лечението на бъбречните заболявания. Статистики показват, че приблизително всеки десети жител на планетата има хронично бъбречно заболяване, като в световен мащаб се очаква в близките години това да стане петата по честота причина, водеща до по-ниска продължителност на живота. В България хората с различна степен на бъбречна увреда надвишават 700 хил., като това представлява около 10-12 % от населението на страната.

„В годините на своето съществуване Диализен център „НефроЛайф“ се е доказал пред пациентите в страната и чужбина като първокласен и надежден избор за хемодиализно лечение. Клиниката стои зад редица социално ангажирани кампании насочени към хора с хронични бъбречни заболявания. Освен, че центърът е оборудван с висок клас апаратура, най-важното, което пациентите срещат тук е екип от лекари и медицински сестри с лично, приветливо отношение и индивидуален подход – обхващайки целия път на проследяване – от профилактиката като първична и важна стъпка до самото диализно лечение.“, казва екипът на медицинското заведение.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация