Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Вижте с каква отстъпка са изследванията за детска градина и ясла в лаборатория „ЛИНА”

Вижте с каква отстъпка са изследванията за детска градина и ясла в лаборатория „ЛИНА”

За поредна година медицинска лаборатория „ЛИНА” прави жест към семействата, като намалява цената на изследванията, необходими при постъпване на детето в ясла или детска градина. Отстъпката важи за месеците  август и септември 2016г., като изследванията се извършват в лабораториите в област Бургас, както и във Варна ( ул. "Д-р Анастасия Железкова" №40).

Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет, като резултатите излизат  в рамките на 3 работни дни. Важно е да се отбележи, че изследванията трябва да бъдат направени  1 седмица преди малчуганът да тръгне на детска градина или ясла.

По време на кампанията пълният пакет с изследвания е на цена от 20 лева,  вместо стандартните 26 лева. Той включва:  кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично  изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Съкратеният пакет е намален на  12 лева от  16 лева и в него има: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента. Родителите, които са взели  талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

При постъпване в детско заведение за първи път се изисква също  тест за сифилис (Васерман) на един от родителите. По време на кампанията през август и септември, цената на теста с отстъпката е 5 лева.

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории  на „ЛИНА” в: Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе,  Айтос, Руен, Царево,  Средец, както и във Варна.  При подаване на пробите за изследванията се заплаща такса от 2 лева  за манипулация и транспортна среда. 

При допълнителни въпроси за сроковете и начина  на взимане на пробите, родителите могат да се свържат с медицинския персонал на „ЛИНА” на националния консултантски телефон  0700 10447.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация