Предна В момента Следва

Power news

Висшето военноморско училище ще празнува в Бургас на 18 март

Висшето военноморско училище ще празнува в Бургас на 18 март

Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" ще отбележи тържествено в Бургас 135 години от своето създаване. Неговият първообраз е конституиран през далечната 1881 година в тогавашното Княжество България.

Празничното отбелязване в Бургас ще се проведе на 18 март /петък/ и ще започне в 15.00 в Културен център "Морско казино". В него ще участва началникът на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" - капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Час по-късно ще бъдат поднесени венци пред Паметника на моряка. Членовете на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище - секция Бургас, представителна група офицери, преподаватели, курсанти и студенти ще тръгнат на празнично шествие до Държавната опера, където в 17.30 ч. ще започне тържествено събрание-концерт. В концерта ще участват общински художествени състави и Тони Димитрова със свои изпълнения.

На тържеството са поканени кметът и областният управител на Бургас, общественици, заслужили дейци, възпитаници на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", жители и гости на града. То ще завърши с празнична заря пред Операта в 19.30 ч.Power TOP 30

 • 1
  LENNY KRAVITZ
  LOW
 • 2
  MATOMA & ENRIQUE IGLESIAS
  I DON'T DANCE (WITHOUT YOU)
 • 3
  KAZKA
  ПЛАКАЛА
 • 4
  COLONEL BAGSHOT & MAHMUT ORHAN
  6 DAYS
 • 5
  MALUMA & SHAKIRA
  CLANDESTINO
Цялата класация