Предна В момента Следва
GANGS OF NAPLES, DI SARONNO GLORY DAYS

Power news

Ветроходна регата дава старта на празниците на Созопол

Ветроходна регата дава старта на празниците на Созопол

   Празниците на Созопол стартират с четвъртото издание на ветроходната регата „Света Марина Созопол” на 11 юли,петък. В продължение на три дни в созополския залив състезатели от 12 български клуба и отбори от Александруполис и Кавала, Гърция, ще мерят сили в класовете ОПТИМИСТ и ЛАЗЕР 4,7.


   Празничната програма на община Созопол включва още няколко спортни събития. Плувци от цялата страна ще участват в традиционния плувен маратон, който стартира от 8.30 часа на 17 юли, четвъртък на пристанището. Към момента са записани около 80 плувци. Старът на плувния маратон е от пристанището, а финалът ще бъде на Централния плаж, където кметът на Созопол Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова ще наградят най- добрите състезатели.
   Любителите на морските спортове ще се насладят и на демонстрацията на представителите на различните созополски спортни клубове, която ще се проведе в залива успоредно с плувния маратон.
   С голям интерес се очакват и двубоите по време на традиционните народни борби, които ще започнат от 15.00 часа на стадион „Арена Созопол”. 120 борци от цялата страна, включително шампиони от национални и международни състезания ще участват в народните борби. Гост на събитието ще бъде президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов.
   Празниците на Созопол, посветени на св. Марина, ще завършат с турнира по подводен риболов за купата на Света Марина,който ще се проведе на 19 юли,събота от 9.00 часа на пристанището. Интересът тази година е рекорден, заяви секретарят на младежта и спорта към общината Петър Христов. Към момента са се записали над 100 състезатели от 16 клуба по подводен риболов. Те ще пробват късмета си в залива на Созопол, за да уловят най- голямата риба.
Тегленето на улова и награждаването ще бъде от 16.00 часа.


   Станалият традиционен турнир по подводен риболов привлече вниманието на Българската федерация по подводни спортове, които са планирали да проведат Държавното първенство по подводен риболов в Созопол. Шампионатът ще се проведе на 11 и 12 септември.

 Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация