Предна В момента Следва
KURTIS MANTRONIK PRESENTS CHAMONIX HOW DID YOU KNOW

Power news

Ватерполистите на „Черноморец" се завърнаха с две купи от Сърбия

Ватерполистите на „Черноморец" се завърнаха с две купи от Сърбия

Две купи от международния турнир "Mali Mančester 2018" по водна топка в Сърбия извоюваха бургаските състезатели на СКВТ "Черноморец". В надпреварата българските ватерполисти участваха с персонална покана. Турнирът се проведе от 12 до 14 октомври,  а СКВТ "Черноморец" се включи с два отбора, които играха със силни съперници.

Призовата купа във възраст до 14 години стана притежание на "Черноморец". Бургазлии спечелиха първото място след победи над домакините от "Лесковац", "Пирот" и "Парачин".

Тимът ни юноши до 18 г. се класира на второ място. Победител в тази възраст са домакините от "Лесковац", а отборът на "Бета" /Скопие, Македония/ остана трети.

С впечатляващото представяне на "акулите" в турнира, пред бургаския клуб се очертават нови перспективи за сътрудничество. Сърбите са останали приятно изненадани от игровата подготовка и умения на състезателите от "Черноморец", както и от дисциплината в клуба и възпитанието на момчетата. От ръководството на "Лесковац" са пожелали контактите с бургазлии да продължат и за в бъдеще.

Дни след края на турнира, специален поздрав към българската група и лично към председателя Петър Йонов в писмо изпрати президентът на "Лесковац" Даниела Джорджевич.

Сериозно впечатление с играта си с лява ръка е направил Боян Цветанов. С антропологичните си качества, които са мечта за всеки треньор във водната топка, бургаското момче е предизвикало интереса на скаутите, които следят изявите на сръбските състезатели.

"Балканската водна топка е най-силната в света и ще използваме максимално възможността да играем със съперници от високо ниво. Колегите от "Лесковац" се увериха, че сме сериозен клуб и също желаят контактите ни да се развиват и занапред. Продължаваме да преследваме целите си - трупане на опит, самочувствие в международни турнири, което е част от пътя ни към голямата водна топка", каза Петър Йонов.

По време на визитата ръководството на "Черноморец" е провело разговор с един от най-известните сръбски треньори по водна топка. Целта на срещата е била евентуалното му привличане на работа в бургаския клуб. В рамките на месец трябва да стане ясно дали специалистът ще пристигне в Бургас. 

Българската група беше водена от треньорите в СКВТ "Черноморец" Петър Йонов и Светозар Владков.

Класиране до 18 г.: 1. "Лесковац" /Сърбия/; 2. СКВТ "Черноморец"; 3. "Бета" /Македония/ .

Класиране до 14 г.: 1.  СКВТ "Черноморец"; 2. "Лесковац"; 3. "Пирот"; 4. Парачин".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация