Предна В момента Следва
EL PROFESOR BONGO CHA CHA CHA

Power news

В Несебър беше открита поредната детска градина

В Несебър беше открита поредната детска градина

Днес кметът на Несебър – г-н Николай Димитров и председателя на Общински съвет Несебър – Благой Филипов, откриха, в присъствието на зам. Областният Управител на Област Бургас – г-н Евгени Врабчев, най-новото и модерно детско заведение - ЦДГ „Моряче“, намиращо се в квартал „Черно Море“.
Г-н Димитров каза, че това е поредната детска градина (седма по ред), която отваря врати и не скри удовлетворението и радостта си от реализирането на този проект, който притежава уникална архитектура и дава едни от най-добрите условия за децата на територията на страната. Той допълни, че грижата за най-малките е основен приоритет, а както всички знаят, в общината няма проблем с приема и местата в детските заведения, а заради положителния прираст на населението, Несебър беше удостоен с наградата „Най-бързо растящ град“. Градоначалникът авансово даде информация, че в Стария Несебър се очаква построяването на поредна детска градина, като първата копка ще бъде дадена към края на годината.
Зам. Областният Управител на Област Бургас – г-н Евгени Врабчев сподели, че община Несебър е знакова и Областна управа подкрепя водената от нея политика, като изтъкна развиването на социалната дейност. Председателят на Общински съвет Несебър – Благой Филипов, също каза, че вложените труд и усилия сега са показали резултат и всички могат да го видят. Той добави, че миналата година на това място е било едно голо поле, когато са направили първата копка, а сега се е превърнало в едно супер модерно детско заведение. Друго, което каза г-н Филипов е, че Несебър вече разполага с много детски заведения и очаква гражданите да ги напълнят.
Целодневна детска градина „Моряче” е най-новата детска градина в община Несебър и разположена в квартал „Черно море”. Детското заведение е с капацитет 100 деца - 4 групи по 25 деца, а приемът се извърши в рамките на приема в общинските детски заведения. В ЦДГ „Моряче” се приемат деца във всички групи на предучилищната подготовка – първа и втора възрастова група и подготвителна група (5 и 6 годишни деца). Тази детска градина е с модерна архитектурна концепция, която е уникална за България, а всеки детайл от строително-монтажните дейности е изпълнено по стандарти и изисквания. Сградата е оборудвана с модерна и качествена технология и разполага с просторни помещения за децата, голям отопляем басейн на две нива, модерна кухня, спортна зала и четири детски площадки с места за отдих. Подовите покрития са антибактериални. На разположение са три асансьора – основен, за храна и за зареждане, което прави средата достъпна и за хора с двигателни увреждания. Детската градината е снабдена още с парно, климатици и фотоволтаични модули за отопление. При изпълнението й са внедрени абсолютно всички мерки за енергийна ефективност и изисквания за работа с деца. Монтирани са и камери за видео наблюдение по цялата сграда за допълнителна сигурност.
В ЦДГ „Моряче” са създадени всички условия за работа с децата в позитивна, здравословна, интерактивна и подкрепяща образователна среда. Освен съвременно обучение по основните образователни направления за различните възрастови групи, детското заведение ще предложи и разнообразни възможности за допълнителни дейности по интереси – английски език, спортни танци и др.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация