Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

В края на седмицата спира издаването на хартиени карти за пътуване в част от автобусите в Бургас

В края на седмицата спира издаването на хартиени карти за пътуване в част от автобусите в Бургас

От понеделник (10.10) ще се преустанови издаването на старите хартиени карти за пътуване в част от мрежата на градския транспорт на Бургас, това каза в ефира на Power FM директорът на общинско предприятие "Бургасбус" Петко Драгнев. От пресцентъра на "Бургасбус" допълват, че от понеделник, пътуващите с най-масовите линии ще трябва да преминат към електронните пластики. Хартиените карти обаче ще продължат да се издават за пътниците на тролейбусите и още няколко специфични автобусни линии. Директорът на общинското предприятие допълва, че от новите електронни карти са издадени 12-13 хиляди броя и смята, че до края на октомври всички ще бъдат снабдени с такива карти.

На въпрос дали възрастните хора няма да изпитат затруднение с новата система за таксуване, Драгнев обясни, че близо 1/3 от електронните пластики са били издадени именно на пенсионери. „Това е и удобство. По-лесно става пътуването само с едно валидиране, без да се притесняват дали важи картата за конкретната линия. Според необходимостта и възможностите на електронната система, ще предлагаме и нови продукти, така че бургазлии да изберат най-бързото и икономично за тях пътуване. Тепърва ще предлагаме нови продукти като превозни документи”, информира директорът на „Бургасбус”.

Той допълни, че предстои да заработят и вендинг машините след лицензирането им от НАП. Там ще има възможност да се издадат карти за 10 пътувания. Според Драгнев бургазлии бързо са свикнали с новия начин на пътуване. „Почти няма недоволство за качване през първата врата. Смятам, че бургазлии се показаха като интелигентни хора и виждат, че това е бъдещето”, допълни още той.

Също така стана ясно, че 7 нови автобуса ще тръгнат по улиците на града от декември. „Те отговарят на всички съвременни европейски изисквания.  Euro6 ще им е двигателят, така че ще бъдат и по-екологични от сегашните. От началото на декември ще бъдат в Бургас и бургазлии ще мога да се възползват от техните услуги”, поясни Драгнев. Той допълни, че няма да има автобуси, които да са застопорени на дадена линия, а ще се движат по различни маршрути. 

Снимки: Силвия Сапунова и община БургасPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация