Предна В момента Следва
JAY-Z EMPIRE STATE OF MIND (FEAT. ALICIA KEYS)

Power news

В Бургас стартира първата регионална среща на домоуправителите

В Бургас стартира първата регионална среща на домоуправителите

В Бургас стартира първата регионална среща на домоуправителите. Това съобщават от „Асоциация на домоуправителите“, която е и организатор на събитието съвместно с Община Бургас.. Участие вземат всички предварително заявили участие активни домоуправители. Асоциацията е с нестопанска цел и срещата има практична насоченост да обучи домоуправителите как да решават проблемите при управлението на сградите.

Чанка Коралска, зам.-кмет с ресор строителство и устройство на територията, ще представи състоянието и управлението на сградите в региона. Ще бъдат представени промените в Закона за етажната собственост от 2016 година, правните възможности на юридически лица да управляват етажна собственост, правомощията, които са дадени на Общото Събрание и начините на разпределение на разходите при управление на сградата.

 Гостуващ лектор на събитието ще бъде проф. д-р инж. Бурстедде  от Германия. Той ще представи добри практики от Германия и други части на света, свързани с управлението и поддръжката на етажната собственост, пречупени през българското законодателство.

Янко Славов, началник на отдел „Инспекция за държавен технически надзор“, ще представи техническите изисквания към сградите и асансьорите и от какво са продиктувани те. Има ли конфликт между интересите на граждани, фирми за поддръжка на асансьори и контролни органи? Ще можем ли да плащаме по-ниски сметки за стълбищен, асансьорен и жилищен ток? Ще има ли действащ либерализиран пазар за ел. енергия в сферата на жилищата? Отговор на тези въпроси ще дадат от Асоциация свободен енергиен пазар.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация