Предна В момента Следва
MACKLEMORE & RYAN LEWIS THRIFT SHOP (FEAT. WANZ)

Power news

В Бургас се проведе протест под надслов "Ден на недоволството"

В Бургас се проведе протест под надслов "Ден на недоволството"

На мирно шествие излязоха служителите, работещи в сферата на културата в Бургас. Около стотина протестиращи се събраха на площад „Тройката” и продължиха по улица "Александровска". Тяхното недоволство е заради ниските им заплати, както и за малкото бюджетни средства за опазване на културното и историческото наследство. 

 Крайната им цел бе сградата на Областна администрация, където входираха официално отворено писмо с исканията си до представителите на местната и държавна власт.

От своя страна областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков увери, че ще уведоми и ще връчи всички отворени писма на министъра на финансите, на МС, на министъра на културата, на бургаските депутати. Пред радио POWER FM губернаторът заяви: „Мисля, че имаме отношение към теза процеси и че от нас зависи българската култура, историческо наследство, образование да бъдат на подходящо ниво. Мисля, че исканията са ви справедливи и начинът, по който отправяте тези искания са абсолютно демократичен и допустим. Заявявам, като администратор и като политик, че ще положа максималното от себе си да има ефект от вашия протест и исканията ви да бъдат чути”.Power TOP 30

 • 1
  LENNY KRAVITZ
  LOW
 • 2
  MATOMA & ENRIQUE IGLESIAS
  I DON'T DANCE (WITHOUT YOU)
 • 3
  KAZKA
  ПЛАКАЛА
 • 4
  COLONEL BAGSHOT & MAHMUT ORHAN
  6 DAYS
 • 5
  MALUMA & SHAKIRA
  CLANDESTINO
Цялата класация