Предна В момента Следва

Power news

В Бургас има най-много хотелиери с квалификация

В Бургас има най-много хотелиери с квалификация

В Бургас има най-много квалифицирани кадри в областта на ресторантьорството и хотелиерството, това каза Малинка Тодорова, юрист съветник в Агенцията по заетостта в Бургасза Радио „Фокус” - Бургас. Тя е и една от интервюиращите в провелите се през изминалата седмица информационни дни „Интервюта за работа в Германия”. Бургас е четвъртия подред град, в който се провеждат информационните дни след София, Пловдив и Стара Загора.
„Явиха се почти всички кандидати, които предварително подадоха документи и бяха одобрени и поканени на интервю. От общо 94 допуснати до интервю, дойдоха 81 човека, каза Тодорова. От всички явили се едва 15 са били с технически специалности, останалите кандидати са били от сферата на хотелиерството и ресторантьорството.
Търсенето на специалисти бе в направленията хотелиерство и ресторантьорство (готвачи, келнери, рецепционисти, служители в ресторанти за бързо хранене), инженери (машинни и елекроинженери, в областта на управление на отпадъците, инженери по логистика и подръжка) и IT специалисти. „Търсеха се и средни технически специалисти, специалисти по елекроника, мехатроника, хладилки и отоплителни, както и ВиК специалисти” допълни Тодорова. Оттук нататък юрест-съветниците, които са приели документите на кадрите, започват да им търсят работа. Те са във връзка с работодатели, които са заявили потребност от такъв вид специалисти и са подали заявки. След това лицето ще бъде поканено на интервю. Бургас е четвъртия подред град, в който се провеждат информационните дни. В началото на месец юли се проведоха информационни дни в София, Пловдив и Стара Загора” уточни Тодорова.
Организатор на инициативата е Агенцията по заетостта, която е член на мрежата за трудова мобилност EURES.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация