Предна В момента Следва

Power news

Удължават ваканцията на учениците в няколко общини

Удължават ваканцията на учениците в няколко общини

Кметът на община Царево инж. Георги Лапчев обяви 9-ти и 10-ти януари за неучебен ден за училищата на територията на общината. Детските градини ще работят с нормален режим при спазване на мерките, предвидени за работа при зимни условия. Учениците в Малко Търново ще са във ваканция до сряда включително. Още два дни децата от община Камено няма да ходят на училище, потвърди кметът Жельо Вардунски. Учениците ще са в класните стаи на 11 януари (сряда).  Училищата в общините Сунгурларе и Средец също няма да работят до сряда, включително. Децата ще бъдат отново в класните стаи в четвъртък, 12 януари. Кметът на община Средец инж. Иван Жабов също вече е разпоредил 9, 10 и 11 януари да бъдат неучебни.

Училищата в община Поморие ще посрещнат учениците отново в класните стаи на 12 януари 2017 г., четвъртък.  Дните 9, 10 и 11 януари 2017 г. са обявени за неучебни, със заповед на кмета Иван Алексиев.

Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за здравето на учениците и учителите.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация