Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Ученици от Поморие събират капачки, за да ги превърнат в животоспасяваща апаратура за бебета в УМБАЛ Бургас

Ученици от Поморие събират капачки, за да ги превърнат в животоспасяваща апаратура за бебета в УМБАЛ Бургас

Възпитаниците на СУ ,,Иван Вазов“ в град Поморие отново стиснаха приятелски ръцете си в името на благородна кауза, а именно закупуването на кувьози в УМБАЛ – Бургас. Инициатори този път бяха учениците от 5.А. и 6.Б. клас, ръководени от своите преподаватели Кристиян Панайотов и Нели Радева.

Обединявайки усилия, всички събраха голямо количество пластмасови капачки, като идеята е те да бъдат продадени за рециклиране, а със събраните средства да се закупи нов кувьоз за отделението по неонатология в бургаската болница. Така ненужните капачки ще бъдат превърнати в животоспасяваща апаратура за нуждаещите се новородени бебета.

Първите количества вече бяха предадени, но инициативата продължава и всеки може да я подкрепи!

информация и снимки: община Поморие

Успоредно на тази инициатива  УМБАЛ Бургас напълно модернизира най-голямата зала в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация), в което се полагат грижи за най-тежките случаи.  Изцяло обновена е първа зала, в която има 8 легла.

„Въведохме мониторна система с wireless връзка, която позволява наблюдението на жизнените показатели на пациентите да става от един медицински пост, който разбира се е разположен в залата. Отделно има и  паник система, която позволява на наблюдаващия лекар при спешност да натискане бутон  на леглото на пациента и да събере целия екип за секунди”, заяви д-р Антон Григоров, който е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ Бургас.

Всичко в залата е ново – от кислородната инсталация, до подовата настилка и обзавеждането. Скоро  се очаква  ремонт и на другите зали в Реанимация, който ще бъде извършен със средства на Министерството на здравеопазването.

Обновяването на най-голямата зала в отделението, което поема пациентите в критично състояние, е поредната стъпка към подобряване на условията в болницата, предприета от ръководството в лицето на изпълнителния директор д-р Мирослав Обрейков. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация