Предна В момента Следва
THE KOLORS ITALODISCO

Power news

Творческа работилница за деца отваря врати в Акве Калиде

Творческа работилница за деца отваря врати в Акве Калиде

Тематична работилница ще зарадва най-малките посетители на туристически комплекс "Акве калиде" на 12 юни /неделя/ от 11:00 ч. В продължение на един час артисти от Държавен куклен театър - Бургас ще помагат на децата да изработят собственоръчно кукли-нимфи от различни материали. След това всички малки участници ще имат възможност да покажат своите артистични способности като представят театрален етюд с направените от тях кукли и разкажат по един различен начин легендата за Трите нимфи, пазителки на лечебните извори.

Творческите работилници ще продължат през цялото лято в ТК "Акве калиде".

Цената за участие на дете през месец юни е промоционална - 3 лева и включва необходимите материали. Изработените кукли-нимфи остават собственост на своите създатели.

За информация - телефон 0882 004 126 или e-mail: akvekalide@gotoburgas.com

Друга нова придобивка на "Акве калиде" е матрица за отпечатване на монети, която вече привлича гостите на туристическия комплекс. Сувенирът представлява реплика на много рядка монета - тетрадрахма, на западнопонтийския град Аполония. Монетите са отсичани в периода около 410-350 г. пр. Хр. На лицевата страна е изобразена глава на бог Аполон Лечител с лавров венец, божественият покровител на града още от неговото основаване през 611 г. пр. Хр. На обратната страна е изобразена изправена двурога котва - емблемата на града, която е означение за удобно и сигурно пристанище.

Тетрадрахмите на Аполония Понтика са изключително редки монети. В световен мащаб са познати само около 100 оригинални екземпляра. Те се подразделят на 38 емисии с имената на 31 монетни магистрати. Тетрадрахмата на ΔHMOΥХOΣ е 34 по ред.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация