Предна В момента Следва
AVENTURA OBSESION

Power news

Целогодишни проверки на водните обекти в областта

Целогодишни проверки на водните обекти в областта

Междуведомствена комисия ще проверява състоянието на потенциално опасните язовири на територията на област Бургас през месец април.
В рамките на 10 дни експерти от различни държавни ведомства ще обходят водните обекти на територията на 10 общини. Служители от Басейнова дирекция, Пожарна безопасност, Язовири и каскади, службата по земеделие ще следят спазват ли се предписанията за нивото на водоемите и наличието на свободни обеми, техническото им състояние, както и проводимостта на речните корита. До сега проверките са се извършвали по график два пъти годишно. Съгласно разпореждане на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков и с цел непрекъснат контрол те стават целогодишни.

Припомняме, че през февруари служители от областна администрация и лично бургаският губернатор обходиха 37 язовира, за които нямаше данни чия собственост са, съответно кой ги стопанисва и поддържа. Резултатите от тази проверка са 37 констативни протокола, 161 броя предписания и два акта за установяване на административно нарушение. Изследването на собствеността показа, че 22 язовира са общински с налични документи; 2 съществуват в общински имоти, но са без документи, 7 са частни, 3 са държавни и 3 несъществуват. След проверките стана ясно още, че общото състояние на обектите не е добро. Докладът е изпратен до междуведомствената комисия по бедствия и аварии.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация