Предна В момента Следва
50 CENT IN DA CLUB

Power news

Триумф на Държавното първенство по вдигане на тежести за „Черноморец"

Триумф на Държавното първенство по вдигане на тежести за „Черноморец"

За поредна година бургаският клуб по вдигане на тежести "Черноморец" триумфира на държавното лично-отборно първенство, което се проведе в Пловдив.

Момичетата до 13 години и девойките станаха носители на купите в своите възрастови групи в отборното класиране по безапелационен начин. Момичетата събраха актив от 699 точки, а вторият тим от Русе е с 389 точки.

Девойките заслужиха купата с 616 точки. Русенки са с 504 точки, а отборът на Калофер е с 450 точки.

Първи места при момчетата до 13 години спечелиха Тодор Милчев в кат.до 40 кг и Кристиян Пенчев до 55 кг. Тодор е ученик в СУ"Св.Св..Кирил и Методий", Кристиян в ОУ"Любен Каравелов".

В индивидуалното класиране първи места заеха още Ивона Маринова от ОУ"Йордан Йовков" до 30 кг и възпитаничката на СУ"Димчо Дебелянов" Дарина Добрева в кат.до 55 кг при момичетата.

Първа при девойките в кат.76 кг е Ивета Бойнова. Тя е възпитаничка на СУ"Юрий Гагарин".

Седем състезатели от "Черноморец" се класираха на второ място. Това са ученикът от СУ"Юрий Гагарин" Георги Чиглайски в кат.до 81 кг при кадетите до 17 години, при момичетата Габриела Михайлова от ОУ"Найден Геров" до 35 кг, София Хаджиева от СУ"Добри Чинтулов" до 55 кг, Деница Моллова от "ОУ"Елин Пелин" в кат.над 59 кг и при девойките Даяна Янчева кат. 49 кг, Даниела Мореева до 55 кг и Диана Георгиева до 64 кг.

На трето място се класираха Димитър Милчев в кат. 55 кг при кадетите до 15 години и Ивелина Вълкова от CУ"Димчо Дебелянов" до 40 кг при момичетата.

Така всички 14 състезатели от КВТ"Черноморец", водени от треньорския тандем Димитър Ковачев и Марина Райкова влязоха в призовата тройка. Равносметката е две отборни купи, пет първи места, седем втори и 2 трети места в индивидуалното класиране.

На първенството в Пловдив участваха щангисти от 27 клуба. Купите на призьорите връчиха олимпийските шампиони Янко Русев и Йордан Биков.

"Горд съм с моите състезатели, които за поредна година показаха как се печелят купи и отличия. Те са резултат от къртовски труд по време на тренировките. Искам да благодаря и на спонсорите на клуба", заяви треньорът Димитър Ковачев.Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация