Предна В момента Следва
ADELE ROLLING IN THE DEEP (DOWNTOWN LONDON REMIX)

Power news

Трима министри присъстваха в Бургас на среща на високо равнище за опазване на Черно море

Трима министри присъстваха в Бургас на среща на високо равнище за опазване на Черно море

Трима министри присъстваха в Бургас на среща на високо равнище за опазване на Черно море. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева се включиха в конференция събираща представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване: България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Така те отбелязват 20-годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море.

Ивелина Василева сподели с присъстващите, че интегрираната морска политика на общността е насочена към осигуряване на непрекъсната защита и съхраняване на общо 68 000 км. европейска брегова линия. Спред нея морските региони концентрират 50% от населението на съюза и осигуряват около 40 % от БВП. „Днешният ден е символ на надеждата за по-добро бъдеще на 16 млн. души населяващи крайбрежието на този удивителен водоем. По целия свят нараства натискът от риболовната дейност, замърсяването, урбанизацията, загубата и намаляването на ценни местообитания и инвазията на видове. Въздействия, които могат да се засилят и в резултат на изменящия се климат”, каза при откриването Василева.  

Министърът на околната среда и водите обяви, че днес ще бъдат връчени и черноморските награди на видните учени и изследователи, дали своя принос за развитието на Черно море.

На откриването на конференцията присъства и кметът на Бургас Димитър Николов. „Вашето присъствие днес потвърждава и позициите на всички правителства на 6-те страни подписвали конвенцията за опазване на Черно море. В международния ден на Черно море, това е повод да обсъдим добрите практики, политиките, които сме предприели в национален план, за това, което сме постигнали през изминалата година”, каза кметът Николов. 

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски бе на посещение в Морска гара - Бургас. Там той видя обемния макет на Черно море, който е с размери 1,5 метра на 2,5 метра. На него обемно е изобразен черноморският басейн, вливащите се реки, релефът на заобикалящата суша и шестте черноморски държави - България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна, както и по- големите пристанищни градове.

Кметът на Бургас, министърът на регионалното развитие и този на околната среда откриха и санирания по националната програма за енергийна ефективност блок 7 в к-с „Изгрев“. Лиляна Павлова връчи на домоуправителя удостоверението за въвеждане в експлоатация на блока.

Информация и снимки: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация