Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Tри нови линии в градския транспорт в Бургас тръгват от 24 февруари

Tри нови линии в градския транспорт в Бургас тръгват от 24 февруари

От  24 февруари  Бургас ще се сдобие с три нови линии в градския транспорт .Това са Б11, Б12 и 9. Тези линии ще направят по - удобно пътуването в комплекс Меден Рудник и ще покрият почти всички точки в комплекса, като дават възможност за директна връзка с терминалите в "Славейков" и "Изгрев". Б11 и Б12 ще заменят досегашните 11а и 12а, които повече няма да пътуват.

Маршрутът на новата Б11 е: ул. "Въстаническа", през бул. "Захари Стоянов", ул."Индустриална", Гаров площад ,ул."Булаир" , бул. "Демокрация", ул. "Петко Задгорски", терминал Изгрев. Така Б11 ще свърже Зона Б на Меден Рудник с комплекс "Изгрев". 
 

 Линия Б12 ще покрива Зона А на "Меден Рудник" и ще я свързва с комплекс "Славейков". Автобуса отново ще минава през ул." Индустриална" и бул." Демокрация", но на кръговото на комплекс " Зорница" ще продължава по ул." Яким Якимов" и терминал Славейков. 
   

Линия номер 9 ще свързва "Меден Рудник" и "Славейков".Тя ще е оптимизирана комбинаци от линиите 91 и 92, които спират да пътуват също. Линия 9 ще запази възможността на пътниците от всички зони на ж.к. "Меден Рудник" да направят връзка с центъра на града, както и с площад "Трапезица" и автогара "Запад". Тези, кито досега използваха спирките по улиците "Гладстон" и "Сан Стефано" ще видят алтернатива в спирките по бул. "Христ Ботев". 

Важно е да се уточни, че лините Б11 и Б12 ще използват старите спирки на терминал Юг и няма да влизат в отбивката преди терминала т.е. автобусите пътуващи в посока ул."Булаир" ще спират на спирката, която сега ползват тролеите, а тези пътуващи за Меден Рудник - спирката на бул."Иван Взов" срещу Транспортна болница.

Тролейбусния транспорт запазва установената рамка.
 

 Промени ще има в пакета - брой  пътувания за учениците и пенсионерите. И за двете групи хора броя на пътуванията в месечния пакет ще се намали, тъй като не могат да се изразходят в рамките на зададения период и съответно цената ще бъде по - ниска.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация