Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Три бургаски училища представиха проектите си по програма Еразъм+

Три бургаски училища представиха проектите си по програма Еразъм+

Съвместен семинар между три бургаски училища представи възможностите на програма Еразъм+ и проектите, осъществени към момента. ПМГ "Акад. Никола Обрешков", ГРЕ "Г.С. Раковски" и ГПАЕ "Гео Милев" бяха домакини, които споделиха опит и добри практики със заинтересованите от програмата за обучение и образование.

В дневния ред на семинара, който се проведе в КЦ "Морско казино" бяха включени представяния на 7 проекта.

Семинарът започна с проектите на ГРЕ "Г. С. Раковски", сред които "Да обичаме училището днес, за да обичаме живота утре" по КД1 и други два проекта по КД2 - "PEAK" и "Unpartenariat intergénérationnel au service de la réussite scolaire".

ГПАЕ "Гео Милев" представиха опита си в Еразъм+ по Ключова дейност 1 - Младеж с проекта "Be Active = Be Perspective" - youth volunteering as a tool for better employability skills", както и по Ключова дейност 1 - Училищно образование с проекта "Изграждане на институционален капацитет за училищно менажиране и вътрешно инспектиране и модернизиране на обучението по чужд език чрез употребата на ИКТ в класната стая".

Представителите на тазгодишния "Бург на годината" при младежите - ПМГ "Акад. Никола Обрешков" запознаха аудиторията с два от своите проекти - "The Ruins of the Past to Power Еuropeans' Future" и "Students Making an Enterprise in Real Time"".

Една от основните цели на програма "Еразъм +" е модернизиране на образованието и създаване на партньорства между учебни институции в Европейския съюз. Благодарение на проектите, реализирани по програмата, много ученици и преподаватели имат възможност да практикуват езици, да се обучават или да работят като доброволци в държави от Общността. Периодът на програмата е седемгодишен, а разполагаемият бюджет е в размер на 14,7 милиарда евро.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация