Предна В момента Следва
BEYONCE BABY BOY (FEAT. SEAN PAUL)

Power news

Треньор по плуване извади кръста в Созопол

Треньор по плуване извади кръста в Созопол

  Треньор по плуване извади кръста в Созопол

  Над 40 млади мъже участваха в ритуала по изваждане на кръста на Богоявление в Созопол. Смелчаците бяха благословени от отец Иван и отец Димитър и се хвърлиха в водите на созополското море, за да спасят Светия кръст.

  Най- бърз сред плувците се оказа 27 годишният Калоян Николов от Созопол. Калоян е завършил специалност „плуване” в Националната Спортна Академия и участва за втора година в богоявленския ритуал. Той стигна пръв до кръста и по традиция позната само в Созопол, разчупи кръста  на две и хвърли  второто парче още по навътре в морето. Под окуражителните възгласи на стотиците жители на Созопол, дошли на брега на морето и второто парче бе намерено. Късметлията е 18 годишният  Димо Чавдаров от Созопол.

  Кръстът бе сглобен и всички участници в спасяването му поставиха началото на нова традиция в Созопол като поведоха хорА сред вълните. Победителите бяха поздравени от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и получиха парична награда. Всички участници в спасяването на кръста получиха награда от община Созопол.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация