Предна В момента Следва
ZAYN DUSK TILL DOWN (FEAT. SIA)

Power news

Топ джазмен от Ню Йорк с концерт на „Джаз в Бургас“ 3

Топ джазмен от Ню Йорк с концерт на „Джаз в Бургас“ 3

В рамките на пет дни Бургас ще заживее в ритъма на джаза. Първата порция хубава музика ще дойде на 8, 9, 10 юли, когато на сцената на Експозиционен център "Флора" ще се качат едни от най-добрите български и чуждестранни джазмени.

Откриването на джаз фестивала ще бъде впечатляващо. Първият състав, който ще се качи в 20.30 часа на сцената е "Крейг Бейли квартет". Американецът Крейг Бейли е един от най-ангажираните джаз музиканти в Ню Йорк и заема мястото на водещ алт саксофон и флейта в Ray Charles Orchestra. Останалите членове на квартета са Костас Магинас - китара /Гърция/, Борис Таслев - контрабас, Димитър Семов - ударни и Петър Салчев - гост-вокал.

Веднага след тях с джаз настроение ще ни завладее триото на световноизвестния български пианист Събин Тодоров. В завладяващия музикален състав влизат още Веселин Веселинов - Еко /контрабас/ и Димитър Семов /ударни/.

Продължението на вълнуващото музикално изживяване "Джаз в Бургас" е на 3 и 4 август.

Продажбата на билети стартира от 13 юни /понеделник/ на касите на Експо център "Флора", НХК, Държавна опера - Бургас и мрежата на Евентим.

Фестивалът "Джаз в Бургас" се организаира от Община Бургас и Фондация "Америка за България".Power TOP 30

 • 1
  ANNE-MARIE
  FRIENDS
 • 2
  EQUINOX
  BONES
 • 3
  SIA
  FLAMES
 • 4
  4MAGIC
  TOGETHER
 • 5
  ARIANA GRANDE
  NO TEARS LEFT TO CRY
Цялата класация