Предна В момента Следва
THE KID LAROI, JUSTIN BIEBER STAY

Power news

Тестдрайв на бързата автобусна линия - от автогара ЮГ до Славейков за 16 минути

Тестдрайв на бързата автобусна линия - от автогара ЮГ до Славейков за 16 минути

За 16 минути можем да се предвижваме от автогара „Юг” до терминал „Славейков”, това каза в ефира на Power FM – Бургас Красимир Стойчев, зам.-кмет по финанси в община Бургас. Той припомни, че точно преди 6 години на този ден е бил подписан договорът за безвъзмездна финансова помощ за интегриран градски транспорт. Стойчев е категоричен, че пътна полиция няма да позволи от 26 ноември да се движат автомобили в буслентите. Той уточнява, че коли ще могат да се движат само в такива, които са прекъснати, но без право да спират. Според него проектната скорост, с която трябва да се движи градския транспорт е 33,9 кмІч.

Директорът на ОП „Бургасбус” Петко Драгнев информира, че за по-малко от 45 минути ще се взима разстоянието от терминала в Меден рудник до този в Славейков. „Разпоредили сме на нашите служители, когато има повече пътници на спирките, качването да става и от втора врата, не само такива, които имат проблеми с предвижването, но и ако има повече на спирката”, информира Стойчев.

Драгнев призова всички шофьори да бъдат толерантни, за да може новата транспортна схема да заработи. Според него всяко спиране на спирките ще затрудни преминаването на автобусите, а това ще затрудни и изпълнението на графика.

Шефът на „Бургасбус” отоговаря и на въпрос свързан с новите хартиени карти, които ще бъдат за тези превозни средства, които не са снабдени с валидароти. Той обяснява, че тролеите са дошли година по-късно от автобусите и са по друг проект. Направена е процедура за доставка на валидатори за автобусите, тролейбусите и маршрутките, които ще обслжват цялата общинска транспортна схема. Предстои и доставка и монтаж на това оборудване. „За всички редовни пътници сме предвидили хартиена карта за 20 лв., която звърви с ВИП 50. Т.е. купувате си карта за 45 лв, а за 65 лв можете да пътувате и в превозните средства, които не са сдабдени с валидатори. В момента пордзаваме крата за две линии по избор за 63,70 лв. За 1 лев и 30 се е увеличила за хората, които пътуват редовно.

Петко Драгнев информира, че билетите продавани от кондуктори в автобусите ще спре, когато НАП лицензира електронната система. Той обяснява, че процедурата трае 3 месеца. Според него до края на годината това ще се случи.  

Нощната линия ще продължи да пътува, потвърди Драгнев. Той допълва, че той пътува на всеки час по маршрута на бързата автобусна линия от „Славейков” до „Меден рудник”. Цената на билета ще е 1 лв. 

За повече информация можете да следите сайтовете на Бургасбус (www.burgasbus.info), Община Бургас (www.burgas.bg) и www.transportburgas.bg, където се качва всяка последна информация, свързана с градския транспорт. При нужда се свържете със специализирания офис за работа с клиенти на „Бургасбус“ в Транспортна къща, с телефон 056 831 422, денонощен диспечер на „Бургасбус” – тел. 056 810 943 и на електронната  поща: bourgasbus@abv.bg.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация